Business Internaţional

Viktor Ianukovici, prima ieşire după fuga în Rusia: "Puterea a fost preluată de tineri naţionalişti şi fascişti"

Viktor Ianukovici, prima ieşire după fuga în Rusia:...

Autor: Clarice DINU, Andrei Luca POPESCU

28.02.2014, 15:55 1128
La o săptămână de la demiterea sa de către Parlamentul de la Kiev, fostul preşedinte al Ucrainei, Viktor Ianukovici, fugit în Rusia, a susţinut o conferinţă de presă în care a acuzat că puterea a fost preluată de ”tineri naţionalişti şi fascişti”, iar guvernul nou instalat este ilegitim. ”Voi lupta pentru viitorul Ucrainei”, a spus el. Ianukovici a susţinut conferinţa în Rostov pe Don, o localitate din Rusia, la graniţa cu Ucraina.
Fostul preşedinte al Ucrainei, Viktor Ianukovici, a declarat în prima sa apariţie publică de la fuga în Rusia, că a fost forţat să plece din Ucraina sub ameninţarea cu moartea şi că puterea a fost preluată de tineri fascişti şi naţionalişti, care reprezintă o minoritate în ţară.

"Este timpul să vorbesc despre faptul că sunt gata să lupt pentru viitorul Ucrainei. Am fost forţat să părăsesc Ucraina sub ameninţarea cu moartea, asupra mea şi a apropiaţilor mei. Puterea a fost preluată de tineri naţionalişti şi fascişti, care sunt o minoritate în Ucraina", a spus Ianukovici, într-o conferinţă de presă organizată în Rostov pe Don, localitate din Rusia aflată la graniţa cu Ucraina.

Ianukovici spune că s-a tras asupra maşinii sale cu arme automate, iar nepotul său a fost pus pe o listă neagră, în Harkov, oraş unde iniţial dorise să rămână, însă a renunţat la idee după ce a auzit că spre oraş se îndreaptă forţe înarmate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO