Business Internaţional

Volodimir Zelenski avertizează: Rachetele ruseşti vizează infrastructura energetică

Volodimir Zelenski avertizează: Rachetele ruseşti...

Autor: Dorin Oancea

10.10.2022, 12:22 50

Loviturile ruseşti au vizat infrastructura energetică din întreaga ţară, afirmă preşedintele Volodimir Zelenski, coform BBC.

Au fost lovite instalaţiile energetice din Kiev, Lviv, Dnipro, Vinnytsia, Zaporojie, Harkov şi alte regiuni, spune el într-o postare pe Telegram.

"Ei vor panică şi haos, vor să ne distrugă sistemul energetic. Ei sunt fără speranţă", spune el.

A doua ţintă sunt oamenii, adaugă preşedintele ucrainean. "Un astfel de moment şi astfel de ţinte au fost special alese pentru a provoca cât mai multe pagube", spune el, făcând apel la oameni să rămână în adăposturi antiaeriene.

Cu toate acestea, liderul ucrainean a ţinut să se filmeze pe stradă la Kiev, lucru pe care l-a făcut şi în primele zile ale războiului.

O rachetă rusă a lovit şi un pod pietonal şi de ciclism recent construit la Kiev, cunoscut sub numele de podul Klitschko, care a fost inaugurat în 2019.

Podul este o atracţie turistică populară de-a lungul malului râului Nipru, cu secţiuni realizate din panouri de sticlă şi cu o autostradă aglomerată care trece pe dedesubt.

Podul are o lungime de 212 m şi o înălţime de 32 m. Turiştii îl cunosc ca fiind în mod normal animat de artişti de stradă şi muzicieni.

Imagini de la o cameră de supraveghere de pe pod arată momentul în care acesta a fost lovit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO