Business Internaţional

WikiLeaks: hacker de 16 ani reţinut de poliţie pentru atacurile împotriva MasterCard

Autor: Radu Racu

10.12.2010, 12:06 170

Poliţia olandeză a arestat un tânăr de 16 ani pentru atacurileinformatice împotriva companiilor de plăţi online MasterCard şiPayPal, în cadrul aşa-numitului război online de guerillă întresusţinătorii WikiLeaks şi companiile care au blocat finanţareafundaţiei, scrie Financial Times.

Procuratura olandeză a anunţat că tânărul a recunoscutacuzaţiile şi va apărea în faţa unui tribunal în cursul zilei devineri.

Mai multe organizaţii de "activişti cibernetici" au anunţatsăptămâna aceasta că vor lansa atacuri împotriva companiilorpercepute ca ostile fundaţiei WikiLeaks, după publicarea câtorvamii de telegrame secrete ale diplomaţiei americane.

Companiile de plăţi online MasterCard, Visa, PayPal precum şidivizia de servicii financiare a Poştei elveţiene au fost asaltatela începutul săptămânii cu atacuri de tip "Denial of service", careau provocat probleme de funcţionare a platformelor. Toatecompaniile vizate anunţaseră anterior că au oprit transferurile debani către WikiLeaks până la "clarificarea naturii activităţii"fundaţiei. PayPal a recunoscut ulterior că a luat această deciziela cererea guvernului american.

Un atac anunţat împotriva retailerului online Amazon a rămasfără rezultat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO