Business Internaţional

WikiLeaks: SUA, îngrijorate de intenţia Franţei de a vinde Rusiei nave Mistral

29.11.2010, 11:07 40

Statele Unite şi-au exprimat în februarie, în faţa Franţei,"îngrijorarea" faţă de proiectul de vânzare de nave de războiMistral către Rusia, văzând în această decizie un "mesaj inadecvat"trimis Moscovei, potrivit unei telegrame diplomatice americane datepublicităţii de WikiLeaks, relatează AFP citată de Mediafax.

Această telegramă diplomatică, una dintre cele 250.000dezvăluite de site-ul de Internet WikiLeaks, este un rezumat alunei întrevederi între ministrul francez al Apărării, Herve Morin,şi omologul său american, Robert Gates, cu ocazia unei vizite aacestuia din urmă la Paris, la 8 februarie.

În timpul unui tur de orizont al problemelor internaţionale, ceidoi oficiali au evocat vânzarea de nave de tip Mistral.

Secretarul Apărării a explicat i-a explicat lui Herve Morin că oastfel de vânzare "ar trimite un mesaj inadecvat Rusiei şialiaţilor noştri din Europa Centrală şi de Est", scrie cel care aredactat telegrama.

La încheierea acestei întrevederi, Robert Gates a afirmat înfaţa presei că subiectul a fost discutat şi a făcut obiectul unui"schimb de opinii aprofundat".

Pentru ministrul francez, vânzarea nu schimbă cu nimiccapacităţile militare ale ruşilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO