Companii

1.000 de clujeni vor lucra pentru 11 milioane de clienţi ING

Autor: Laurentiu Cotu

08.09.2010, 23:54 30

Centrul regional de servicii deschis la Cluj-Napoca de diviziade asi­gurări de viaţă a grupului olandez ING va lucra pentru 11milioane de clienţi din România, Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria,Spania şi Grecia în momentul în care va ajunge la capaci­tatemaximă, spun reprezentanţii companiei.
Până la sfârşitul anului ING vrea să ajungă la un total de 300 deangajaţi la Cluj, urmând ca numărul acestora să crească laaproximativ 1.000 de oameni până în 2013.
ING Service Center Europe are în prezent peste 120 de angajaţi carese ocupă cu procesarea poliţelor de asigurări de viaţă pentrucompaniile grupului din Cehia şi Slovacia.
"În urmă cu doi ani ne-am dat seama că trebuie să adoptăm o altăstrategie pentru a ne menţine poziţia în topul asigurătorilor,astfel că ne-am propus să obţinem cele mai mari economii decosturi. Aveam la dispo­ziţie o listă cu 100 de oraşe din Europa,însă unul singur din România, respectiv Cluj-Napoca. Ne-am decis încele din urmă pentru această locaţie, fiindcă Clujul este situat încentrul Europei, există aici un aeroport de pe care sunt operatefrecvent zboruri către principalele oraşe europene, iar zona estecunoscută ca un important centru istoric, cultural şi universitar",a decla­rat pentru ZF Transilvania Koen Vanvinckenroye, CEO al INGSelf Service Center Europe.
Potrivit reprezentanţilor companiei, ING Service Center Europe dinCluj-Napoca va unifica activităţile departamentelor Financiar, IT,Risc şi Operaţiuni, oferind servicii comune de back-office pentruclienţii de asigurări din ING Asigurări Europa Centrală, urmând caactivităţile de marketing şi vânzări să se desfăşoare în continuarela nivel local, în fiecare ţară din regiune.
Centrul regional de servicii ING de la Cluj-Napoca se află înincinta clădirii de birouri Amera Tower de pe Calea Ba­ciu­lui.Imobilul are 12 niveluri, şi o suprafaţă totală de 8.900 mp, dincare suprafaţa utilă închiriabilă este de 5.800 mp. Proiectul afost dezvoltat de omul de afaceri clujean Adam Ambrus în urma uneiinvestiţii de circa 5 mil. euro. Până în momentul de faţă, ING aocupat trei etaje din clădire, urmând ca anul viitor să preiaîntregul spaţiu disponibil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO