Companii

1.600 de salariati isi vor imparti 40% din Braiconf

02.02.2005, 00:00 30

Salariatii fabricantului de produse textile Braiconf Braila isi vor putea vinde la Bursa Electronica RASDAQ actiunile detinute in cadrul companiei, dupa ce dizolvarea Asociatiei Salariatilor - PAS, cel mai important actionar Braiconf. PAS detine in prezent 40% din actiunile Braiconf, celelalte actiuni fiind in proprietatea unor actionari care detin cote mai mici de 10%.
"Dupa finalizarea alocarii actiunilor, membrii Asociatiei Salariatilor isi vor putea vine actiunile pe bursa, ceea ce va duce probabil la o crestere a lichiditatii actiunilor pe piata", a declarat Anica Nisioi, directorul general al Braiconf.
Ea a mai declarat ca Asociatia Salariatilor nu a primit oferte concrete pentru vanzarea actiunilor si ca cei 1.600 de salariati care vor deveni actionari directi ai Braiconf nu au o strategie comuna in privinta actiunilor pe care le detin.
Anul trecut intrarea in proprietatea directa a salariatilor a unui alt producator de textile, Siretul Pascani  a insemnat la Bursa de Valori  inceputul unei lupte pe Bursa intre mai multi investitori pentru preluarea controlului asupra companiei, iar pretul actiunilor Siretul a crescut de peste trei ori in cateva luni.
Actiunile Braiconf au atins ieri un nou maxim istoric de 91.000 lei/actiune , fiind cele mai tranzactionate de la Bursa Electronica RASDAQ, cu operatiuni in valoare de 26 miliarde de lei. Cotatia medie a Braiconf a crescut doar ieri cu 6%. Capitalizarea bursiera a companiei a ajuns la 21,2 milioane de euro.
vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO