Companii

4 mil. euro intr-un hotel de patru stele la Bistrita

01.04.2004, 00:00 124



Grupul de firme Metropolis din Bistrita, cu activitati in alimentatie, constructii si divertisment, va demara in aceasta vara constructiile pentru realizarea unui complex hotelier la Bistrita, investitie care se va ridica la aproximativ patru milioane de dolari.



Complexul "Phoenix" va fi alcatuit dintr-un hotel care va fi cotat cu 4 stele, primul de aceasta categorie din Bistrita, si o terasa care se vor adauga restaurantului cu acelasi nume care este deja operational.



"Lucrarile la complex vor incepe in luna iulie si se vor finaliza pana la sfarsitul anului 2005. Alaturi de hotel va fi inaugurata si terasa Metropolis, care va avea o capacitate de peste 200 de locuri. Din complex va face parte si restaurantul Phoenix, care a fost deja restaurat si modernizat", a declarat Ion Bradea, directorul de marketing al grupului.



Grupul detine in Bistrita complexul de divertisment Metropolis, care cuprinde o discoteca, o pizzerie si o sala de jocuri mecanice si electronice. Acest complex a fost inaugurat in 2002, iar investitiile facute pentru amenajarea si dotarea spatiilor s-au ridicat la 1,3 milioane de dolari. "Succesul pe care l-a inregistrat acest complex de distractii la Bistrita ne-a determinat sa luam in calcul extinderea acestui gen de afacere astfel ca intentionam ca in viitor sa demaram un amplu proiect de investitii in Cluj - Napoca pentru realizarea unui complex asemanator", a mai spus Bradea



Din grupul de firme Metropolis, administrat de oamenii de afaceri bistriteni Radu Chifa si Petru Rus, fac parte sase firme, care acopera domenii diverse de activitate, de la industria alimentatiei publice, la industria constructiilor civile si industriale, divertisment si consultanta financiara. Anul trecut, grupul a avut o cifra de afaceri de 150 mld. lei (circa 4 milioane de euro), in crestere cu 25% fata de anul precedent. Oficialii grupului spun ca aceasta evolutie a fost determinata de deschiderea a doua puncte de lucru in Bucuresti si Timisoara pe zona jocurilor de noroc, dar si de cresterea activitatii complexului Metropolis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO