Companii

A&D Pharma: actionarii ar putea obtine 120-155 mil. euro

11.10.2006, 18:28 40

Grupul A&D Pharma, cea mai mare companie farmaceutica din Romania, care detine lantul de farmacii Sensiblu si distribuitorul Mediplus, se asteapta sa obtina intre 120 si 155 mil. euro, in urma vanzarii unui procent de 34,5% din capital pe Bursa din Londra. Cel care vinde este actionarul majoritar, fondul de investitii Sograno.
Pretul unei actiuni va fi intre 1,75 si 2,25 euro, ceea ce inseamna o valoare a companiei cuprinsa intre 350 - 450 mil. euro. "Oferta publica initiala si listarea la Bursa de Valori din Londra sunt menite sa imbunatateasca imaginea companiei si sa ne pozitioneze in acelasi grup cu societatile internationale comparabile, precum si sa ne permita accesul pe pietele financiare internationale", a declarat Dragos Dinu, directorul general A&D Pharma.
Sograno BV detine 99% din titluri, ceilalti actionari fiind persoanele fizice Robert Ludovic Charles Simon, Walid Abboud, Michel Charles Eid si Roger Fawzi El Akoury. Pana acum nu s-au facut precizari privind actionarii din spatele Sograno. Oferta va fi lansata sub forma Certficatelor Globale de Depozit (Global Depositary Receipts), care vor fi oferite investitorilor.
Intr-o prima faza investitorii din Romania, SUA, Australia, Canada si Japonia nu vor putea subscrie in cadrul ofertei. Ulterior ofertei publice, titlurile A&D Pharma vor intra pe Bursa din Londra si orice investitor le va putea cumpara.
Compania a anuntat ieri numirea lui David Ebsworth in functia de presedinte si director neexecutiv al A&D Pharma. Ebsworth are peste 25 de ani de experienta in sectorul farmaceutic si a ocupat functii de conducere in cadrul unor companii precum Bayer si Oxford Glycosciences. Grupul are bani pentru extinderea operatiunilor din zonele de retail si distributie, dar si pentru eventuale achizitii, prin contractarea unui credit sindicalizat in valoare de 100 mil. euro.
Cele doua companii ale grupului, Sensiblu si Mediplus, sunt fiecare lideri pe segmentele pe care activeaza. Mediplus opereaza un sistem logistic la nivel national format din 12 depozite localizate in 12 orase si distribuie un portofoliu de aproximativ 5.000 de produse la peste 3.500 de farmacii.
Sensiblu, divizia de retail a A&D Pharma, opereaza un lant de farmacii format din peste 200 de unitati.
Grupul a realizat anul trecut vanzari consolidate de 247,3 mil. euro, iar pentru acest an estimeaza atingerea pragului de 440 mil. euro. In primul semestru din acest an, compania a inregistrat vanzari de 147,9 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO