Companii

A&D Pharma joacă tare pe piaţa clinicilor private: contract pentru 10.000 de angajaţi

Autor: Ioana David

07.10.2010, 23:49 37

Anima, divizia de servicii medicale a grupului A&D Pharma,cel mai mare din industria farmaceutică, începe să "muşte" dinpiaţa privată, semnând contracte cu mai multe companii, cel mairecent fiind cel cu firma de securitate G4S pentru medicina muncii.G4S se află în topul celor mai mari 20 de angajatori din România,în condiţiile în care doar 13 firme din economie au mai mult de10.000 de angajaţi.

"În baza acestui parteneriat, angajaţii G4S beneficiază de serviciide medicina muncii, siguranţa circulaţiei, servicii medicale de uzcurent", au spus reprezentanţii Anima. Alte firme cu care Anima arecontracte sunt Orange, Porsche Bank, KPMG, Romtelecom, RBS. ÎnRomânia, abonamentele de sănătate s-au dezvoltat pornind de lamedicina muncii, serviciu obligatoriu. Abonamentul reprezintă celmai frecvent beneficiu oferit de angajaţi salariaţilor lor şi carede regulă include consultaţii gratuite şi reduceri de preţuripentru analize sau chiar anumite analize gratuite. Abonamentul nuacoperă însă serviciile de spitalizare sau investigaţiile medicalecomplexe.
Majoritatea operatorilor de servicii me­dicale private şi-auconstruit businessul pe baza acestor abonamente de sănătate, careajung în unele cazuri şi la 50% din cifra de afaceri.
În prezent pe piaţa locală există aproape 400.000 de abonamentecorporate, conform estimărilor firmei de cercetare PMR, astfel căla un nivel mediu al abonamentului de 15 euro pe lună, piaţa seridică la aproximativ 70 mil. euro.
A&D Pharma a înregistrat în primele şase luni ale acestui an ocreştere de 90% a profitului, până la 17,5 mil. euro, şi un plus de30% al afacerilor, la 303,2 mil. euro. A&D Pharma grupează oreţea de retail, Sensiblu, una de distribuţie, Mediplus, una desales & marketing şi reţeaua de clinici Anima.
Intrarea A&D Pharma pe piaţa clinicilor private a avut loc anulacesta, iar în prezent sunt operaţionale trei unităţi Anima.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO