Companii

A şasea cea mai profitabilă companie din România îşi schimbă şeful

A şasea cea mai profitabilă companie din România îşi...

Autor: Bogdan Alecu

28.08.2013, 19:12 157

Germanul Klaus Ohlwein (foto), 44 de ani, va prelua de la 1 septembrie funcţia de director general al Continental Anvelope Timişoara de la Pedro Carreira, care îşi va continua activitatea în cadrul diviziei din Portugalia a producătorului german. Ohlwein lucrează în cadrul diviziei de anvelope a Continental de peste 18 ani, anterior deţinând funcţia de director de producţie în cadrul fabricii de anvelope pentru camioane din Mount Vernon, Statele Unite. În fabrica de anvelope din Timişoara Continental a investit în ultimii 13 ani peste 300 mil. euro, timp în care numărul angajaţilor a crescut de la 200 de oameni la peste 2.000 în prezent.

Anul trecut nemţii au finalizat la Timişoara o investiţie de 50 mil. euro în ceea ce priveşte producţia de materie primă, ce a făcut din fabrica din România una independentă în cadrul grupului. Compania Continental Automotive Products, responsabilă de producţia de anvelope, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 534 mil. euro şi un profit net de 89,5 mil. euro, potrivit datelor Ministerului Finanţelor. Cu acest rezultat, compania a fost anul trecut pe locul şase în topul celor mai profitabile companii din România fiind devansată de Petrom, Romgaz, FP, Orange şi Vodafone.  În 2011 compania a înregistrat afaceri de 526 mil. euro şi un profit net de 48 mil. euro. În România, mai produc anvelope cei de la Michelin la Floreşti, Prahova şi cei de la Pirelli în Slatina.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.08.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO