Companii

Abrom face eforturi sa se redreseze

28.09.2005, 16:26 40

Producatorul de materiale abrazive Abrom Barlad si-a propus sa treaca pe profit pana la sfarsitul acestui an, mizand pe incheierea unor contracte de circa 4 milioane de lei (peste 1,1 milioane de euro) si pe reducerea cheltuielilor de productie.

Abrom a incheiat primul semestru al acestui an cu o pierdere de aproape 1,8 milioane de lei (circa 0,48 milioane de euro).

"In prezent depunem toate eforturile pentru marirea productiei si pentru incheierea de noi contracte de distributie cu producatori interni. Am fost in delegatie la Alro Slatina, la Dacia-Renault Pitesti si la Koyo Alexandria, unde am discutat incheierea unor contracte in valoare de peste 40 de miliarde de lei (4 milioane de lei noi - n.r.) anual. Urmarim de asemenea extinderea retelei de distributie in judetele Caras Severin, Gorj, Dolj, Arad, Timisoara", a declarat Stefan Bigu, directorul general al Abrom Barlad.

Pentru acest an, Abrom si-a planificat obtinerea unor venituri totale de 7,4 milioane de lei (peste 2 milioane de euro) si a unui profit brut de 100.000 de lei (28.000 de euro). In 2004, Abrom a realizat o cifra de afaceri de 5,4 milioane de lei (1,34 milioane de euro) si a inregistrat pierderi in valoare de 9,5 milioane de lei (2,35 milioane de euro).

Concomitent cu incheierea de contracte noi, Abrom urmareste eficientizarea activitatii de productie si reducerea costurilor, printr-o aprovizionare mai buna si prin reducerea numarului de salariati.

"Vrem sa eficientizam procesul de aprovizionare si am discutat cu un partener chinez, unul dintre principalii nostri furnizori, formarea unui depozit in cadrul societatii, care sa permita o mai buna continuitate a activitatii de productie. De asemenea, vom reduce la jumatate numarul de angajati, circa 100 de salariati urmand sa fie disponibi-lizati, ceea ce va permite realizarea unor economii de circa un miliard de lei anual (100.000 de lei noi - n.r.)", a aratat Bigu.

Abrom Barlad are ca obiect de activitate producerea si comerciali-zarea materialelor abrazive, fiind cea de-a doua unitate de acest fel din tara dupa Carbochim Cluj.

Statul a incercat de mai multe ori sa privatizeze Abrom, dar aceste tentative au esuat ultima oara in luna februarie a acestui an, cand turcii de la Eymac Uluslarasi Insaat au fost singura companie care a depus o oferta pentru achizitionarea pachetului majoritar de actiuni detinut de stat.

Actiunile Abrom sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti, unde ultimele tranzactii cu aceste titluri

s-au realizat in jurul pretului de 1,69 lei/actiune. La aceasta cotatie, capitalizarea bursiera a societatii este de 1,15 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO