Companii

Accelerează spre primul miliard de euro. Vânzările Dedeman au crescut cu 26% în primul semestru

Dragoş Pavăl, unul dintre proprietarii companiei Dedeman

Dragoş Pavăl, unul dintre proprietarii companiei Dedeman

Autor: Bogdan Alecu

12.10.2016, 00:07 2328

Dedeman Bacău, cea mai mare com­panie antreprenorială din Româ­nia, controlată de fraţii Adrian şi Dra­goş Pavăl, a înre­gis­trat în primul se­mes­tru o creştere de 26% a ci­frei de afaceri, la 2,2 mld. lei (500 mil. euro), potrivit datelor pu­blice. Acesta este cel mai mare avans ra­por­tat de o com­panie cu activităţi pe piaţa de re­tail într-o perioadă în care creş­terea con­su­mu­lui amin­teşte de perioada 2007-2008.

Dacă ritmul de creştere din prima jumătate a anului va fi păstrat, De­deman ar ajunge la un business de

1,2 mi­liarde de euro în acest an. Şi anul trecut cifra de afaceri a Dedeman a avansat cu peste 25%, la 980 mil. euro. Oficialii companiei nu au putut fi contactaţi pentru a oferi in­formaţii supli­mentare. 

Retailerul şi-a bu­getat pentru acest an afaceri de 4,5 miliarde de lei, adică 1,01 mi­liarde de euro, de­ve­nind pri­ma companie con­trolată de an­tre­prenori locali care ar putea trece de pra­gul psihologic de un miliard de euro în ultimul deceniu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO