Companii

Actionarii Amsterdam Cafe vor investi 2 milioane de euro intr-un nou hotel

Actionarii Amsterdam Cafe vor investi 2 milioane de euro intr-un nou hotel

Actionarii olandezi au decis inchiderea Amsterdam Cafe din cauza lucrarilor de renovare din centrul istoric

16.07.2007, 15:18 152

Actionarii Amsterdam Cafe si ai hotelului Rembrandt din Bucuresti vor investi doua milioane de euro intr-o noua unitate hoteliera, in Centrul Istoric, dupa ce au inchis cafeneaua ca urmare a lucrarilor care se efectueaza in zona Lipscani.
Desi cafeneaua aducea venituri anuale de peste 600.000 de euro, actionarii au decis sa renunte temporar la acest business si sa se concentreze pe segmentul hotelier, deschizand al doilea hotel din Bucuresti.
"Vom mai deschide un al doilea hotel si cu siguranta va fi tot in Centrul Istoric pentru ca aici sunt nenumarate cladiri frumoase. Acesta va avea o capacitate mai mare decat Rembrandt, adica cel putin 40 de camere, o sala de conferinte, restaurant, bar, precum si alte facilitati. Deocamdata totul este la nivel de proiect, dar speram sa se finalizeze in 2-3 ani maxim", a spus Alina Buzea, director de marketing al hotelului Rembrandt.
Hotelul Rembrandt are o capacitate de 15 camere, investitia totala ridicandu-se la vremea respectiva la aproximativ un milion de dolari. Imobilul a fost achizitionat in anul 2002, fiind inaugurat la inceputul lunii ianuarie 2005.
Gijsbert Huijink si Jerry van Schaik mai detin din 2002, tot in zona Lipscani, localul Amsterdam Grand Cafe, pe care au hotarat sa il inchida ca urmare a lipsei de clienti. Lucrarile care se efectueaza in zona Lipscani au determinat scaderi ale vanzarilor pentru mai multe restaurante si cafenele, precum City Grill sau Gregory's.
Investitia in Amsterdam Cafe a fost de aproximativ un milion de euro, cafeneaua inregistrand anul trecut afaceri de circa 2,4 milioane de lei (n. red - circa 680.000 de euro). "Inainte de 2005 aveam an de an o crestere de 15%-20%. In principal din cauza inchiderii zonei in februarie 2005 am inceput sa pierdem din clienti in timpul zilei, pentru ca oamenii nu mai mergeau la cumparaturi in zona. Acum am fi ajuns la afaceri de 3,2-3,4 milioane de lei (n. red - circa un milion de euro), dar ne-am ales in schimb cu o cifra de afaceri de 850.000 de lei (n. red. - aproximativ 265.000 de euro) in prima parte a anului 2007, insuficient pentru a face fata costurilor in crestere", a spus Gijsbert Huijink, unul dintre fondatorii Rembrandt Hotel.
Amsterdam Cafe se inchide astazi, potrivit informatiilor reprezentantilor companiei, in timp ce redeschiderea este deocamdata incerta.
"Depinde de cat de repede vor merge lucrarile in zona si de cum vor evolua lucrurile. Doar sa repari strazile pare sa fie foarte, foarte dificil pentru Primarie, cu toate ca aceasta ar trebui sa fie partea cea mai simpla. Trebuie rezolvate si problemele sociale din zona, precum securitatea, problemele cu parcarea. Daca aceste lucruri nu vor fi luate in serios, in zona vor ramane doar barurile, cluburile si salile de biliard. Va fi foarte plin noaptea, dar gol ziua", a explicat Huijink.
Cu toate ca afacerea Amsterdam Cafe a intampinat dificultati, hotelul Rembrandt, desi se afla in aceeasi zona, are un grad de ocupare foarte bun. Acest lucru a fost explicat de reprezentantii companiei prin faptul ca pe strada pe care se afla hotelul nu se fac lucrari si exista locuri de parcare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO