Companii

Actionarii Azomures, de acord cu oprirea productiei

18.03.2005, 00:00 21


Adunarea Generala a Actionarilor celui mai mare producator roman de ingrasaminte chimice Azomures Targu Mures au mandatat conducerea companiei sa opreasca productia de indata de costurile depasesc preturile de livrare pentru ingrasaminte. Azomures asteapta de la guvern o solutie pentru a evita oprirea productiei din cauza scumpirii gazelor, caz in care majoritatea angajatilor combinatului ar urma sa fie concediati.


Conform unui studiu al societatii, majorarea pretului la gazele naturale de la 1 aprilie si declinul pretului ingrasamintelor chimice pe piata mondiala va genera anul acesta la Azomures o pierdere de 15 milioane de euro. Pentru 2004 Azomures a raportat un profit net preliminat de 293 miliarde de lei (7,3 milioane de euro) la vanzari de 160 milioane de euro.


"Consiliul de Administratie al Azomures va monitoriza pretul gazelor si pe cel al ingrasamintelor pe piata mondiala si va opri productia de indata ce costurile depasesc preturile de vanzare. Totodata asteptam si noutati din partea Guvernului care ne-a promis ca incearca sa gaseasca o solutie tehnica," a declarat Yetkin Erman, vicepresedintele Consiliului de Administratie al companiei.


Actiunile Azomures au pierdut la Bursa de Valori peste 40% din valoare in urma punerii in discutie a opririi productiei. In urma scaderii actiunilor valoarea bursiera a Azomures a coborat la 48 milioane de euro, sub valoarea contabila a companiei, care se ridica la finalul anului trecut la aproape 65 milioane de euro.
vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO