Companii

Actionarii Continental imprumuta pana la 10,5 mil. euro

25.10.2006, 18:25 22

Compania RED Group, unul dintre actionarii Continental Hotels, intentioneaza sa contracteze un credit de maximum 10,5 mil. euro de la Raiffeisen Bank, pentru cumpararea unui pachet de 20% din actiunile companiei hoteliere, detinut de Fondul Roman Post-Privatizare (FRPP).
Pachetul de actiuni vizat este controlat indirect, prin FRPP, de BERD, Fundatia Post-Privatizare si GED Capital Fund I.
Contractarea creditului a fost aprobata la inceputul lunii octombrie de asociatii RED Group, respectiv Radu Enache, care este si presedinte al Continental Hotels, Daniel Enache, fiul acestuia, si Ioan Mirea. Perioada maxima a imprumutului va fi de sase luni. Reprezentantii RED Group nu au putut fi contactati pentru comentarii.
Retragerea FRPP din actionariatul Continental Hotels trebuia sa aiba loc prin listarea la bursa a companiei, operatiune planificata initial pentru inceputul acestui an. Ulterior, listarea a fost amanata de cateva ori, ultimul termen anuntat fiind prima jumatate a anului viitor.
Cei trei asociati au mai decis sa cesioneze drepturile care vor decurge din contractul de vanzare-cumparare a pachetului de actiuni de 20,1% din actiunile Continental Hotels incheiat cu BERD, Fundatia Post-Privatizare si GED Capital Fund I.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO