Companii

Actionarii de la Rolast Pitesti au schimbat directorul general

20.09.2004, 00:00 98

Eric Carter, fostul director general al companiei  First Logistic & Distribution (FLD) a preluat managementul  producatorului de componente din cauciuc Rolast Pitesti, o campaniei pe care actionarii, fonduri de investitii straine, nu au reusit sa o rentabilizeze si sa o vinda.
Carter il inlocuieste astfel la conducerea Rolast pe Dragos Niculescu, care in cadrul sedintei consiliului de administratie din 14 septembrie si-a anuntat intentia de a renunta la pozitia ocupata in cadrul companiei si de a urma alte oportunitati in dezvoltarea carierei profesionale.
Eric Carter a ocupat prima data o functie in Romania in 1996, cand a fost numit director de tara a companiei de bere  South African Breweries (SAB), in aceasta functie el conducand operatiunile de achizitie, renovare si restructurare a trei fabrici de bere. In 1999, el a fost numit presedinte si director general al First Logic & Distribution (FLD), companie care, in urma dezvoltarii sustinute, a devenit a treia societate de distributie de pe piata romaneasca. Carter a mai condus si programul de restructurare a producatorului de obiecte sanitare din ceramica Sanex Cluj Napoca, societate care a devenit lider pe piata de profil din Romania.
Anterior venirii sale in Romania, Carter a lucrat 14 ani in Africa de Sud pentru SAB, ajungand sa ocupe functia de director regional in cadrul companiei respective. Carter detine o diploma in Managementul Afacerilor obtinuta la Universitatea din Johannesburg.
Rolast a incheiat primul semestru cu o pierdere de 13,3 miliarde lei (aproximativ 363.000 euro), cifra de afaceri realizata in primele sase luni ale anului fiind de 401,9 miliarde lei (peste 10 milioane euro).
Actionarii principali ai Rolast sunt trei fonduri de investitii - Romanian Investment Fund Cyprus, Romanian American Enterprise Fund si Romanian Investment Company.
Actiunile Rolast sunt tranzactionate la Bursa , ultimul pret fiind de 1.730 lei/actiune. La acest pret capitalizarea bursiera este de 12,9 milioane de euro. catalin.ciocan@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO