Companii

Actionarii Decebal Bacau vor 45% din hotelul Alpin din Poiana Brasov

12.04.2007, 20:33 85

Actionarii Complexului Hotelier Decebal din Bacau au aprobat la sfarsitul lunii martie achizitionarea a 45% din capitalul companiei hoteliere Alpin 2003 din Poiana Brasov, care controleaza hotelul de patru stele Alpin, potrivit lui Cezar Ivanof, directorul general al companiei Complex Hotelier Decebal Bacau.
Tranzactia va fi finantata prin intermediul unui imprumut bancar de 5,4 mil. euro, girat cu hotelul Decebal si terenul aferent acestuia. "Am ajuns intr-o etapa in care compania are nevoie sa creasca, asa ca achizitia face parte din programul nostru de dezvoltare", a mai spus Ivanof. Hotelul Alpin dispune de 140 de camere si 40 de apartamente. Potrivit ultimelor date disponibile, compania Alpin 2003 a realizat o cifra de afaceri de 1,7 mil. euro in 2005.
"Hotelul a fost renovat recent si este cotat la patru stele. Vom investi insa intr-o parcare care va dispune de 180 de locuri", a declarat Ivanof. La sfarsitul anului trecut, compania bacauana si-a anuntat intentia de a derula o investitie de 15 - 20 mil. euro intr-un complex hotelier de patru stele in Bacau.
Actionarul majoritar al companiei este Magura Targu Ocna, care controleaza 78,13% din actiuni, iar SIF Transilvania detine 10,52%. Contactati telefonic, oficialii companiei Alpin 2003 nu au oferit nici un fel de informatii. Alpin 2003 este detinuta de MTG Touring Estival, companie ai carei actionari sunt Ileana si Claudiu Aron.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO