Companii

Actionarul Lactag se gandeste sa vanda din actiuni

10.03.2009, 17:56 85

Producatorul Lactag Costesti din judetul Arges poarta discutii pentru incheierea de noi parteneriate, dupa ce in luna iulie a anului trecut a decis impreuna cu producatorul german Meggle sa nu mai reinnoiasca contractul derulat in ultimii doi ani.

"Acum purtam tratative in stadii incipiente pentru a incepe in fabrica noastra productia unor marci internationale detinute de jucatori deja prezenti pe plan local. Luam in considerare si vanzarea unui pachet majoritar de actiuni, insa totul va depinde de ofertele pe care le vom primi", a declarat Nicolae Oita, directorul general si actionarul majoritar al Lactag prin intermediul companiei Atlantic Invest Grup.
Lactag a produs in fabrica din Arges, din 2006 si pana in luna iulie, smantana si iaurturi simple pentru producatorul german de lactate Meggle, acest parteneriat asigurand aproximativ 5% din afacerile filialei grupului german din Romania.
 Reprezentantul Lactag, companie care a rulat la nivelul anului 2007 afaceri de 4,6 mil. euro, nu a dorit sa dezvaluie pentru moment rezultatele financiare inregistrate in 2008. El declara insa ca acestea au fost in crestere si estimeaza pentru 2009 un avans al vanzarilor de 10-15% pe fondul extinderii prezentei companiei in magazinele din partea de sud a tarii si din Capitala.
 "La inceputul acestui an am reinnoit contractele pe care le aveam si am incheiat si noi contracte cu magazine din retailul traditional si modern din Bucuresti si partea de sud a tarii. Astfel, doar in primele doua luni ale anului vanzarile au crescut cu 10% fata de aceeasi perioada a anului precedent", a spus directorul general al producatorului de lactate argesean.
Lactag este listata pe piata Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti sub simbolul LACT.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO