Companii

Advent da 19 mil. euro pe producatorul de mortare Bengoss

31.03.2008, 18:57 96

Producatorul de lacuri si vopsele dufa Deutek, detinut de fondul de investitii american Advent International, a achizitionat compania Bengoss Comimpex, care comercializeaza mortare uscate sub marca Bauleiter, in cadrul unei tranzactii care s-a ridicat la 18,9 mil. euro. Bengoss Comimpex, companie detinuta de omul de afaceri Corneliu Stan, a realizat anul trecut o cifra de afaceri de circa 9 mil. euro si detine o cota de piata de 5% din piata mortarelor de constructii.
Fondul de investitii Advent se afla la a treia tranzactie pe piata materialelor de constructii dupa preluarea Dufa Romania, actuala dufa Deutek, in 2005 si a companiei Ceramica Iasi, in 2007.
"Am inceput negocierile cu fondul de investitii Advent in urma cu trei-patru luni si am semnat tranzactia pe 24 martie. Cu o parte din banii obtinuti din vanzare voi incepe in circa o luna o noua afacere in domeniul constructiilor", a declarat pentru ZF Corneliu Stan, fondatorul afacerii Bengoss Comimpex. Stan, care nu a dorit sa dezvaluie ce materiale de constructii vor fi produse in noua fabrica, va investi patru milioane de euro intr-o unitate de productie in apropiere de Cluj, care va fi dezvoltata in trei etape. In urma tranzactiei, vanzatorul va primi banii in doua etape, respectiv 9 milioane de euro acum si restul peste doi ani.
"Semnarea acordului de achizitie a Bengoss Comimpex este o etapa strategica in dezvoltarea afacerii noastre. Pe termen lung intentionam sa investim in cresterea capacitatii de productie si eficientizarea proceselor din Bengoss Comimpex pentru a putea exploata potentialul de crestere al pietei de materiale de constructii din Romania", a declarat Bruno Negoita, director general al dufa Deutek. Reprezentantii Advent estimeaza atingerea unei cifre de afaceri cumulate pentru dufa Deutek si Bengoss Comimpex de 65-70 mil. euro in 2009.
Bengoss Comimpex, care a fost infiintata in urma cu zece ani, detine o capacitate de productie de 250.000 de tone in localitatea Capusul-Mare din judetul Cluj, in care au fost investiti circa 5 mil. euro. Principalii competitori ai companiei sunt Henkel, Baumit, Adeplast, Euro MGA, Baumix sau Saint-Gobain Weber.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO