Companii

Advent reface la LaborMed echipa de la Terapia

19.06.2008, 19:32 151

Stephen Stead, managerul britanic pe care fondul de investitii Advent International l-a numit la conducerea operatiunilor producatorului de medicamente LaborMed Pharma, i-a recrutat pentru pozitii vacante sau nou-create in companie pe Lucian Codreanu (director comercial), Mirel Florica (director de operatiuni), Anca Petrescu (manager de resurse umane) si Andreea Ombas (manager de marketing. Toti patru au ocupat in ultimii ani functii similare in cadrul Terapia Cluj.
Advent International care a preluat la inceputul acestui an pachetul integral de actiuni al LaborMed pentru 123 mil. euro a inlocuit la scurt timp de la parafarea tranzactiei conducerea producatorului cu cea pe care a avut-o in intervalul 2003-2006 la Terapia. Cei patru s-au alaturat altor manageri, aflati de cateva luni la LaborMed, Stephen Stead (CEO) Mircea Ilie (CFO) si Adrian Stroilescu (director de dezvoltare), care de asemenea au ocupat pozitii in top managementul producatorului clujean. Sub conducerea britanicului Stephen Stead valoarea Terapia a crescut de peste sapte ori, vanzarile aproape s-au triplat, iar compania avea planuri de extindere regionala.
Printre obiectivele conducerii LaborMed se numara cresterea cotei de piata cu 50%, lansarea de noi produse, iar pentru 2008 atingerea unui nivel al vanzarilor de 40 mil. euro, fata de 28 mil. euro anul trecut.
"Toate activitatile comerciale, vanzari, distributia proprie, promovare medicala, marketig, au trecut integral sub umbrela LaborMed Pharma Trading, firma care reprezenta anterior preponderent distributia grupului. LaborMed Pharma continua sa aiba in responsabilitate dezvoltarea si inregistrarea de medicamente, productia administrarea si contractarea cu distribuitori terti", informeaza compania.
La nivelul LaborMed principala arie terapeutica este cea cardiovasculara, care isi va mentine aceasta pozitie, noua conducere avand in vedere si intarirea pozitiei in diabet si sistem nervos central.
Produsele LaborMed sunt exportate in proportie de 5% din cifra de afaceri, procent care urmeaza sa creasca la 15% in urmatorii trei-patru ani.
Potrivit ultimelor date disponibile, in primele trei luni ale anului, vanzarile LaborMed au atins 6 mil. euro, la acelasi nivel comparativ cu perioada similara a anului trecut, si in linie cu asteptarile.
Principalii producatori locali de medicamente sunt Terapia Ranbaxy, Zentiva, Antibiotice, Actavis, LaborMed, Biofarm. Ei activeaza pe o piata estimata la 440 mil. euro in primul trimestru al acestui an, in crestere cu 4% comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Cine s-a alaturat echipei LaborMed
Mirel Florica, fost director de operatiuni la Terapia;
Lucian Codreanu, cu experienta in companii precum PharmaFarm si Terapia;
Anca Petrescu a ocupat functii de resurse umane la Terapia si MSD Romania;
Andreea Ombas: timp de mai multi ani a fost product manager la Terapia Ranbaxy.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO