Companii

Aegek intra cu 26 mil. euro pe piata birourilor

15.12.2004, 00:00 21

Aegek Romania a reluat lucrarile de constructie la proiectul de birouri clasa A, Millenium Building Center, investitie evaluata la 26 de milioane de euro ce va fi livrata pe piata la jumatatea anului 2006, anunta compania imobiliara Eurisko. Lucrarile au inceput de acum cativa ani, dar au fost sistate din cauze tehnice.
Imobilul, primul de acest fel dezvoltat de Aegek, este situat in zona centrala a Bucurestiului, la intersectia strazii Vasile Lascar cu bulevardul Carol. Proiectul va avea o suprafata de peste 13.000 de metri patrati, si va fi dispus pe 18 nivele supraterane, fiind a doua structura din otel ca marime din Romania, dupa Charles de Gaulle Plaza.
Planurile cladirii prevad crearea unor spatii comerciale printre care si o cafeteria, la parter, si un restaurant cu terasa la ultimul nivel. Cele patru niveluri subterane ale constructiei vor adaposti o parcare de 100 de locuri si o incinta cu facilitati specifice bancare, pentru pastrarea valorilor.
Aegek este una dintre cele mai importante companii din sectorul constructiilor din Grecia si este reprezentata in Romania prin subsidiara Aegek-Rom Construct Bucuresti, firma infiintata in 1998 si detinuta integral de compania elena. Compania este implicata in constructia proiectului America House, situat in zona Piata Victoriei.
La nivelul grupului, Aegek impreuna cu companiile joint-venture infiintate a avut o cifra de afaceri consolidata de 370 milioane de euro in 2003.
Printre proiectele la care Aegek participa in Romania, in parteneriat cu alte companii, se numara modernizarea drumurilor nationale Timisoara-Lugoj si Buzau-Focsani. Totodata, Aegek reabiliteaza, in baza unui contract incheiat in 2003 cu Ministerul Integrarii Europene, sistemul de tratare a apelor uzate din orasul Calafat.
Numarul de tranzactii de inchiriere a spatiilor de birouri a crescut in primele opt luni ale anului cu peste 80% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui studiu al companiei imobiliare Colliers International. Pana la finele acestui an se estimeaza o suprafata inchiriata de birouri de circa 580.000 de metri patrati, iar pana in 2006 vor fi livrate in Bucuresti imobile cu o suprafata totala inchiriabila estimata la 780.000 de metri patrati.
alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO