Companii

Aeroportul Henri Coandă în topul celor mai mari creşteri ale traficului de pasageri în luna august

Aeroportul Henri Coandă în topul celor mai mari...

Autor: Cristina Bellu

13.10.2016, 11:46 386

Primele trei locuri sunt ocupate de aeroporturile Berlin Schoenefeld, Larnaca (Cipru) şi Tenerife.

Aeroportul Băneasa a ocupat tot al patrulea loc, la categoria sub 5 milioane de pasageri pe an, unde clasamentul este condus de terminalele din Oradea, Palanga (Lituania) şi Harkov (Ucraina). Avansul înregistrat de aeroportul din Băneasa a fost de 41%, potrivit datelor furnizate de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

Traficul total înregistrat în primele opt luni ale anului pe cele două aeroporturi a fost de 7.141.740 pasageri şi 79.660 mişcări de aeronave (aterizări şi decolări).

Numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Bucureştiului în perioada ianuarie – august 2016 a înregistrat o creştere de 16,5%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Evoluţia numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti devansează semnificativ tendinţa generală înregistrată la nivel european, de 2%.

Pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat, de asemenea, şi o creştere a numărului de mişcări de aeronave, depăşind şi la acest capitol trendul european, de 2,4%.

Astfel, în primele opt luni ale anului, numărul mişcărilor de aeronave pe aeroporturile din Bucureşti a crescut cu 10,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO