Companii

Afacerile Blue Air au urcat cu 44% în şase luni, datorită creşterii numărului de pasageri şi a lansării a peste 30 de rute noi

Afacerile Blue Air au urcat cu 44% în şase luni,...

Autor: Mirabela Tiron

06.11.2017, 00:07 776

Transportatorul aerian low-cost Blue Air a bifat o creştere de 44% a cifrei de afaceri în primul semestru al acestui an faţă de perioada similară din 2016, ajungând la un rezultat de 731 mil. lei.

Avansul a venit pe fondul consolidării operaţiunilor companiei pe bazele din Bucureşti, Bacău, Iaşi, Constanţa şi Cluj Napoca din ţară, dar şi Larnaca, Torino şi Liverpool. În total, compania aeriană a lansat peste 30 de rute noi în acest an şi a crescut frecvenţa de zbor pe rutele existente.

„Ultimii patru ani ai Blue Air au însemnat o perioadă în care am investit constant în îmbunătăţirea serviciilor, a accesibilităţii companiei, dar şi a reţelei de rute deservite“, a declarat pentru ZF Tudor Constantinescu, directorul comercial al Blue Air.

Compania şi-a crescut semnificativ şi traficul de pasageri, până la 2,26 milioane de pasageri în prima jumătate a anului, faţă de 1,46 milioane de pasageri în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Trecerea businessului Blue Air în 2013 sub noii acţionari - Teodor Cristian Rada, Marius Puiu, Tudor Constantinescu şi Luciana Păunescu - a adus o evoluţie accelerată a afacerilor. Astfel, compania a urcat de la o cifră de afaceri de

140 mil. lei în 2013, la 1,3 mld. lei (circa 300 mil. euro) anul trecut, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Operatorul a raportat însă pierderi de 121 mil. lei anul trecut, faţă de 76 mil. lei în 2013, arată aceeaşi sursă. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO