Companii

Afacerile cu scaune ale Antares au ajuns la 4 milioane de euro

Autor: Laurentiu Cotu

22.11.2010, 23:10 64

Compania Antares România, membră a grupului Antares, producătorde scaune ergonomice de birou şi fotolii manageriale, a înregistratîn primele nouă luni o cifră de afaceri de 4,3 mil. euro, valoareapropiată de cea din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cele mai recente estimări ale companiei prevăd o cifră deafaceri pentru acest an de 6 mil. euro, în creştere cu 13% faţă de2009. "Ne bazăm în acest an pe o evoluţie pozitivă a vânzărilorfaţă de 2009, influenţată de noile modele introduse în ultimii doiani în colecţiile de scaune pentru casă, dar şi pe linia de scaunepentru săli de spectacole, teatre şi auditorium", a declarat LaczkoCsaba, director general Antares România. Compania deţine douămagazine de prezentare a mobilierului în Cluj-Napoca şi Bucureştişi desfăşoară activităţi de export în Bulgaria, Ungaria şi Austria.În prezent, capacitatea de producţie a companiei este de1.000-1.200 de scaune pe zi, însă fabrica nu funcţionează lacapacitate maximă.

"În următoarea perioadă de timp, piaţa se va afla pe un trenduşor descrescător faţă de începutul anului, situaţie datorată înprincipal lipsei de bani din piaţă. Principalele probleme cauzatede criză în acest an sunt blocajul financiar, întârzierile deplată, dar şi numărul mare de firme intrate în insolvenţă. Înconcluzie, vindem mai puţin pentru că ne dorim rată de încasare de100%", a spus Csaba.

Acţionarii companiei sunt Antares Group cu 90% din acţiuni,restul titlurilor fiind deţinute de omul de afaceri Laczko Csaba.Antares Group are filiale în Cehia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria şiRomânia. Principalii competitori ai firmei pe piaţa internă suntMobexpert, Silvarom, Green Forest, Neoset.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO