Companii

Afacerile familiei Tudorache genereaza 150 mil. euro

30.11.2007, 14:18 77

"Rata de crestere trebuie sa fie de minim 30% in varianta unei cresteri organice. Cu toate acestea, noi ne bazam pe achizitii pentru toate companiile din grup", a spus Radu Tudorache.
Pentru Montero, spre exemplu, sunt discutii pentru o fuziune sau achizitie, ceea ce ar dubla anul viitor cifra de afaceri la 200 mil. euro de la 100 mil. euro in acest an.
"Extinderea va fi finantata prin intermediul creditelor bancare. Pentru distributie, spre exemplu, negociem un credit de 40 mil. euro de la mai multe banci", a continuat Radu Tudorache.
Tot in 2008 este programat si primul pas in afara tarii pe acest segment. Prezenta externa a Newarch Investments se concretizeaza la acest moment numai prin intermediul Montero Soft, care detine brandul PharmEc Software. Compania are afaceri si in Macedonia, iar aria de extindere vizeaza statele din aceasta zona. Cifra de afaceri a Montero Soft este preconizata la 2,5 mil. euro in acest an si la 3,3 mil. euro in 2008. Newarch Investments grupeaza 15 divizii cu activitati atat in domeniul farmaceutic, cat si in real estate, structurate in doua business unit-uri.
O alta companie a Newarch, Metropola Imobiliare este implicata, impreuna cu compania islandeza Askar Capital, intr-un proiect evaluat la 500 mil. euro.
Radu Tudorache spune ca noua structura va permite trecerea la un jucator de talie regionala. Un prim pas a fost deja realizat prin preluarea de catre familia Tudorache a controlului distribuitorului Montero de la compania slovena Monteko.
Familia Tudorache a preluat de la Monteko 38% din titlurile Montero, ajungand in prezent la o participatie de 76%. Achizitia a fost derulata prin intermediul Newarch Investments. Decizia a fost luata din dorinta de a-i asigura distribuitorului farmaceutic o flexibilitate mai mare in extinderea regionala. Anterior acestei tranzactii, familia Tudorache detinea 38% din actiuni, restul fiind in posesia unor persoane fizice care detin sub 5% din titluri, potrivit datelor de la Registrul Comertului.
O alta tranzactie in care a fost implicat distribuitorul a fost deal-ul cu Tamisa care a creat o entitate cu o cifra de afaceri estimata la 100 mil. euro in acest an. Plata efectiva a fost conditionata de realizarea unor indicatori de performanta intr-un interval de 12 luni. Radu Tudorache spune ca acesti indicatori au fost realizati urmand sa plateasca intre 0,3 si 0,5 din cifra de afaceri realizata de Tamisa, de 30 mil. euro.
Actionarii Montero au decis cedarea unui pachet de 1% din actiuni directorului general, Flavius Hadadea. Concurenti Montero din segmentul distributiei sunt Mediplus, Relad, Polisano, Fildas Trading, Farmexpert, Farmexim, ADM Farm, Europharm Holding, Montero, Dita sau Gedeon Richter.

Familia Tudorache a preluat recent controlul distribuitorului Montero, achizitionand pachetul de actiuni detinut de compania slovena Monteko

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO