Companii

Afacerile KPMG pe piata locala au crescut cu 30%

28.10.2005, 19:11 15

KPMG Romania, filiala locala a gigantului in domeniul auditului si consultantei, a inregistrat in anul fiscal incheiat pe 30 septembrie o crestere cu 30% a veniturilor comparativ cu perioada similara a anului trecut, afirma reprezentantii companiei.

"Veniturile inregistrate in Romania au crescut si ele considerabil", a declarat Victor Kevehazi, Senior Partner la KPMG Romania.

"Romania este acum in centrul atentiei si numeroase mari companii vin sa faca afaceri aici. Aceasta stare de fapt se reflecta si in veniturile noastre, firma noastra realizand o crestere de 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut", mai spune Kevehazi.

Reprezentantii companiei nu au precizat insa nivelul veniturilor realizate in anul fiscal mentionat.

KPMG Romania a avut in 2004 o cifra de afaceri de 11,3 milioane de euro, venituri totale de 13,8 milioane de euro si un profit net de aproximativ 0,5 milioane de euro, conform bilantului depus la Finante.

Filiala locala a firmei elvetiene de servicii profesionale se concentreaza in sectorul resurselor umane pe recrutarea de oameni tineri, cu o baza teoretica solida, si formarea acestora pentru o cariera in domeniu. De altfel, toate firmele de audit si consultanta au politici asemanatoare in ceea ce priveste recrutarea viitorilor angajati.

In Romania si Republica Moldova, KPMG isi desfasoara activitatea prin intermediul celor trei birouri din Bucuresti, Timisoara si Chisinau. In prezent, filiala romana numara 350 de angajati, atat cetateni romani, cat si expatriati.

La nivel global, KPMG a raportat o crestere de venituri de 16,4%, ajungand la o valoare de 15,65 miliarde de dolari (circa 13 miliarde de euro). Mike Rake, presedintele KMPG International, caracterizeaza evolutia pentru anul fiscal incheiat pe 30 septembrie 2005 ca fiind "exceptionala", ceea ce a dus la cresterea cotei de piata intr-un domeniu puternic reglementat.

KPMG impreuna cu firmele Ernst & Young, Deloitte & Touche si PricewaterhouseCoopers fomeaza "careul de asi" sau asa - numitul "The Big Four" in domeniul serviciilor de audit. La nivel global, KPMG reuneste peste 94.000 de angajati si are operatiuni in 148 de tari.

Firma si-a trecut in portofoliul de clienti in ultima vreme corporatii precum Bank of Nova Scotia, Sprint Nextel, Honda, Carlsberg, Mitstubishi sau grupul MAN din Germania.

Pe plan local, KPMG este bine pozitionat atat pe piata serviciilor de audit, cat si in zona serviciilor de afaceri, unde este implicata atat in deal-uri private, cat si in domeniul privatizarilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO