Companii

Agenţia de turism online Vola.ro şi-a crescut afacerile cu 189%, până la 15 mil. euro anul trecut şi se extinde în Ucraina

Autor: Mirabela Tiron

20.02.2012, 12:30 310

Agenţia turism Vola.Ro, care operează site-ul cu acelaşi nume, a finalizat anul trecut cu afaceri de 15 milioane de euro, în creştere cu 189% faţă de anul anterior, potrivit oficialilor companiei.

Pe acest site s-au înregistrat 6,6 milioane de căutări online de bilete de avion.

"Dezvoltarea organică susţinută a companiei s-a tradus printre altele şi prin creşterea echipei de la 17 angajaţi în decembrie 2010, la 50 de persoane în momentul de faţă, fapt ce a impus şi relocarea într-un nou sediu", a declarat Daniel Truică - Managing Partner Vola.ro.

El susţine că a investit puternic în platforma tehnologică în condiţiile în care se observă o migrare generală către online. Vola.ro a ajuns la 50.000 de fani pe Facebook.

Deşi business-ul este online, o mare parte dintre tranzacţii se finalizează şi telefonic, astfel încât pe parcursul anului trecut, call-centerul Vola.ro a înregistrat 195.951 apeluri primite. Vola a făcut şi 39.506 asigurări de călătorie.

"În ceea ce priveşte biletele de avion, românii au zburat cel mai mult în Europa către destinaţiile: Madrid, Barcelona, Londra, Roma, Paris. În afara graniţelor continentului românii au preferat New York, Dubai, Tel Aviv, Bangkok şi Toronto".

Cele mai populare destinaţii alese de către români în 2011 au fost Praga, Viena, Budapesta, Roma şi Paris pentru weekenduri prelungite, în vreme ce Bulgaria, Grecia, Turcia, Spania şi Cipru au reprezentat opţiunile predilecte ca destinaţii de plajă, potrivit oficialilor companiei.

" Avem 2 obiective majore pentru următorii 3 ani: să devenim liderul industriei de turism în România şi împreună cu subsidiarele din Polonia şi Ucraina (piata pe care ne vom lansa anul acesta) să devenim un jucător important în Europa Centrala şi de Est" , declară Daniel Truică.

Businessul Vola.ro există şi în Polonia prin www.fru.pl, compania soră, iar în Q1 2012 intră pe piaţa din Ucraina cea de-a treia agenţie din grup, acesta fiind un prim pas către extinderea agenţiei către Europa de Est.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO