Companii

Agricola Bacău, vânzări mai mari cu 10%

Autor: Gabriel Razi

27.04.2011, 23:37 88

Afacerile Agricola Bacău, unul dintre ceimai mari jucători de pe piaţa căr­nii de pasăre, au crescut înprimele trei luni ale acestui an cu 10% faţă de aceeaşi perioadă aanului trecut, până la aproape 25 milioane de euro.

Motorul creşterii a fost repre­zen­tat de vânzările de carne depui care au avansat cu 40% în volum şi aproape 50% din punct devedere valoric.

"Creşterea reală este undeva la 20%. Îmi place să spun că nu amma­jo­rat preţurile, ci ne întoarcem la ni­velul din 2009. Anultrecut am scăzut pre­ţu­rile cu 12%, iar în acest an le-amma­jo­rat tot cu 12%", spune Grigore Horoi, pre­şedinte al AgricolaBacău.

Horoi precizează că s-a orientat că­tre creşterea volumului devânzări la car­nea de pasăre în condiţiile în care pia­ţa locală nua putut susţine anul tre­cut creşterea preţurilor. "În perioadasi­mi­­lară a anului trecut industria noas­tră a trecut prin celemai dificile momente, eliminarea subvenţiei, pre­ţuri în scă­dere,stocuri în creştere", explică Horoi.

Pentru acest an Agricola îşi pro­pune să îşi majoreze afacerilecu 7% pentru divizia care produce carne de pa­săre, cu circa 20%pentru produsele semipreparate, 10% pentru salamurile crud-uscateşi afaceri la nivelul anului trecut pentru categoria ouălor decon­sum. "Pentru acest an ne-am buge­tat o creştere de circa 10% aafacerilor la nivelul întregului grup", precizează GeorgheHoroi.

Grupul Agricola include firmele Agricola Internaţional, Salbac,Euro­prod, Comcereal, Aicbac, Suinprod şi Avicola Lumina -Constanţa. În 2010, grupul a înregistrat o cifră de afaceri de 408milioane de lei, din care circa 280 de milioane de lei au fostgenerate de firma Agricola Internaţional Bacău, care produce şicomercia­li­zea­ză carne de pasăre.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO