Companii

Air Atlantis a investit 9 mil. euro in aparate de zbor

13.03.2008, 16:40 75

Compania de taxi aerian Air Atlantis, care a devenit luna trecuta unul dintre sponsorii echipei de fotbal Steaua, a investit aproximativ 9 milioane de euro (13 milioane de dolari) in achizitionarea de aparate de zbor, potrivit Anei Maria Voinea, administratorul companiei.
Air Atlantis a intrat pe piata din Romania in luna septembrie a anului 2007, fiind condusa atunci de omul de afaceri valcean Dan Leasa, si efectueaza curse aeriene de tip taxi la cererea clientilor.
Pachetul majoritar de actiuni al companiei a fost preluat la inceputul anului de fondul de investitii Norson Management Limited din Cipru, care a intrat pe piata odata cu preluarea Air Atlantis si care urmeaza sa achizitioneze in urmatoarele doua saptamani o companie de consultanta financiara, potrivit lui Stefan Cristian, consultant in cadrul fondului de investitii din Romania si negociatorul in aceasta tranzactie. Acesta a refuzat sa mentioneze numele companiei de consultanta financiara care va fi achizitionata de fondul de investitii.
Air Atlantis opereaza cu aeronave inchiriate la solicitarea clientilor pe diferite rute, cu o frecventa medie de 3-4 curse pe saptamana. "Compania are curse atat in Romania, cat si in toata Europa, urmand sa se extinda catre alte destinatii mai indepartate", a mentionat Ana Maria Voinea.
Compania de taxi aerian intentioneaza sa isi dezvolte propria flota cu care va opera pe piata, investind 9 milioane de euro in achizitionarea unui avion Cesna si a doua elicoptere bimotoare. "Air Atlantis isi propune sa devina principalul furnizor de servicii de acest gen", a mai spus Ana Maria Voinea. Ea a precizat ca flota de aeronave va fi compusa din aparate aeriene care indeplinesc cerintele europene in domeniu, punand accent pe siguranta, fie ca este vorba de zboruri interne sau externe.
Administratorul companiei mai spune ca serviciile oferite de Air Atlantis sunt solicitate in principal de oamenii de afaceri si managerii marilor companii.
Pe piata de profil mai opereaza compania Eurojet Romania si Tiriac Air, ultima intrata pe piata serviciilor aeriene de tip taxi fiind chiar Air Atlantis. " In ceea ce priveste concurenta pe piata din Romania exista foarte putine firme care ofera servicii de transport aerian de tip taxi, cererea fiind mult mai mare decat oferta, ceea ce genereaza mai mult o colaborare intre firmele de profil", a spus Voinea.
Air Atlantis a incheiat un contract de trei ani si jumatate cu FC Steaua Bucuresti, prin care va oferi echipei 800.000 de euro in schimbul imprimarii logo-ului companiei pe tricourile jucatorilor si pe instalatiile de publicitate ale stadionului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO