Companii

Aker Braila si-a injumatatit pierderile, pe afaceri in scadere

19.02.2004, 00:00 21

Santierul naval Aker Braila a incheiat anul trecut cu pierderi in valoare de 57,6 miliard de lei (1,7 milioane de dolari), conform datelor financiare preliminate ale companiei. Pierderile de anul trecut au reprezentat mai putin de jumatate din cele inregistrate in urma cu un an, cand santierul naval a pierdut 121 miliarde de lei.
Cifra de afaceri a santierului a continuat insa declinul. Livrarile de nave de anul trecut insumand 881 miliarde de lei (26 milioane de dolari), fata de 916 miliarde de lei (29 milioane de dolari) cu un an in urma. Nivelul comenzilor primite de santierul naval a fost in scadere anul trecut, unele dintre navele livrate fiind aflate pe stoc de mai multi ani.
Grupul norvegian Aker Kvaerner a devenit proprietarul santrerului naval in urma preluarii unui alt grup norvegian in anul 2002, Sacndinor. Norvegienii detin 70% din actiunile santierului din Braila, iar SIF Moldova, care detine 14,5%. Grupul Aker, care mai controleaza si santierul naval de la Tulcea  a investit in anul trecut 3,2 milioane de dolari la santierul naval de la Braila, in cadrul unei operatiuni de majorare a capitalului social pentru indeplinirea obligatiilor din contractul de privatizare. Norvegienii au demarat anul trecut si un program de restructurare la santierul din Braila, care a presupus disponibilizarea a pestre 500 de salariati din cei 2.600 si costuri in valoare de 26 miliarde de lei.
Actiunile companiei sunt suspendate de la tranzactionare la Burse Electronica RASADQ pentru realizarea operatiunii de majorare a capitalului social. Ultima tranzactie, din luna iulie a anului trecut s-a realizat la pretul de 21.000 lei/actiune la care capitalizarea bursiera a companiei este de 2 milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO