Companii

Albalact: abia acum incep marile afaceri

Albalact: abia acum incep marile afaceri
18.04.2007, 19:23 15

Marile sanse de crestere a afacerilor din industria laptelui abia acum incep, a declarat Raul Ciurtin, presedintele Albalact. Compania ce ocupa locul cinci in topul producatorilor de lactate se va muta de la jumatatea acestui an intr-o fabrica noua si va lansa cateva noi produse sub fiecare din cele trei branduri din portofoliu - Fulga, Zuzu si Albalact.
Proiectul de investitii pentru noul spatiu de productie, plasat la 11 km de Alba Iulia, a fost demarat in urma cu circa un an, iar investitiile totale vor ajunge la 10 milioane de euro. Pe o suprafata de 11.000 mp se pun la punct detaliile pentru ceea ce urmeaza sa fie, spune Raul Ciurtin, presedinte si actionar al companiei, "cea mai mare fabrica din zona centrala si de est a Europei", capacitatea de procesare ajungand la 200.000 de litri pe zi. Spre comparatie, Friesland, concernul olandez ce a preluat de cativa ani Napolact, produce in Romania in sapte fabrici, cu o capacitate totala de peste 450.000 de litri pe zi. Acum, Albalact proceseaza cam 140.000 de litri de lapte zilnic - "la foc continuu, indiferent de sarbatori, pentru ca laptele nu asteapta, se strica". In urma cu opt ani, intra in fabrica de peste 20 de ori mai putin lapte (6.000 litri pe zi). Cu cresterea capacitatii de productie, presedintele Albalact crede ca va putea acoperi cererea din piata, care este acum descoperita in proportie de 20%.
In spatiul in care functioneaza acum fabrica, ramas liber, Ciurtin planuieste sa demareze productia de branzeturi, "pentru ca e un segment cu mare potential si noi nu avem in portofoliu astfel de produse acum". In plus, nici concurenta nu este prea incinsa pe acest segment, conform lui Ciurtin, care spune ca "la nivel national nu exista decat o singura marca (Hochalnd - n.red.)".
Gasiti in numarul curent al revistei BUSINESS Magazin povestea afacerii Albalact si felul in care Raul Ciurtin
a transformat o fabrica falimentara in compania ce a inregistrat anul trecut un ritm de crestere al actiunilor pe RASDAQ de 350%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO