Companii

Alcoa Fujikura asteapta 18,5 milioane de euro din cabluri auto

15.05.2006, 00:00 61

Producatorul de cabluri electrice pentru industria auto Alcoa Fujikura estimeaza pentru acest an o crestere de aproximativ 10% a cifrei de afaceri fata de anul trecut, cand acest indicator s-a cifrat la 16,9 milioane de euro. "Investitiile din ultimii ani in cresterea capacitatilor de productie au ca rezultat o evolutie pozitiva a cifrei de afaceri", a declarat Adriana Lenardt, manager de comunicare si resurse umane al Alcoa Fujikura.

Compania a deschis la inceputul acestei luni al treilea punct de productie din Romania in Beius, judetul Bihor.

Potrivit reprezentantilor companiei, pana in acest moment in noua fabrica s-au investit circa 300.000 de euro, insa investitiile vor continua pe tot parcursul acestui an si vor ajunge pana la 800.000 de euro. Alcoa Fujikura nu a derulat in judetul Bihor o investitie greenfield, ci a optat pentru inchirierea unui spatiu deja existent.

"Noua fabrica va avea o suprafata totala de 3.600 de metri patrati, iar productia ar urma sa fie demarata luna aceasta. Pentru inceput vom lucra cu 76 de muncitori, urmand ca pana la sfarsitul anului numarul acestora sa fie de aproximativ 400", a mai declarat Lenardt.

Produsele care vor fi realizate in noul punct de lucru vor fi transferate atat din celelalte locatii din Romania ale companiei, cat si din fabrici ale concernului situate in Cehia, Portugalia sau Ungaria.

"Experienta acumulata pana acum in cadrul primelor doua fabrici, ne permite sa transferam sisteme electrice din ce in ce mai complexe atat ca design, cat si ca munca fizica sau ca valoare. Un exemplu in acest sens ar fi sistemul electric pentru Skoda, sistem care deserveste toate componentele masinii prin actionare electrica. Acest sistem contine aproximativ 400 de fire electrice", a precizat Lenardt. Potrivit acesteia, optiunea pentru judetul Bihor a venit din faptul ca aici compania a gasit un spatiu care sa poata fi amenajat conform standardelor, dar si forta de munca.

"Piata componentelor auto este in continua crestere, iar spatiile de productie pe care le detinem sunt deja aproape de capacitatea maxima, astfel ca o extindere era necesara", a mai spus managerul.

Compania detine in Romania doua puncte de lucru la Nadab (jud. Arad) si Caransebes (jud. Caras-Severin), iar anul trecut a investit circa 1,4 milioane de euro in cresterea capacitatilor de productie a celor doua puncte de lucru. Initial, Alcoa Fujikura a demarat productia de sisteme electrice pentru automobile la Nadab in ianuarie 2002, iar in 2003 au inceput constructiile la cea de-a doua fabrica, din Buchin, langa Caransebes. Pana in prezent, in cele doua fabrici s-au investit peste 3.5 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO