Companii

Alexander Hughes incaseaza intre 12.000 si 50.000 de euro pentru plasarea unui manager

Alexander Hughes incaseaza intre 12.000 si 50.000 de euro pentru plasarea unui manager

Dana Patrichi, managing partner al Alexander Hughes Romania: Tariful nostru minim pentru o misiune de recrutare pentru piata locala este de 12.000 de euro, dar poate ajunge si pana la 50.000 de euro, in functie de dificultatea si amploarea misiunii. Spre exemplu, un manager poate fi cautat la nivel mondial, si atunci costurile proiectului cresc.

12.07.2007, 20:38 668

Reprezentanta locala a firmei de consultanta in executive search Alexander Hughes practica tarife de minimum 12.000 de euro pentru un proiect de recrutare a unui manager.
"Tariful nostru minim pentru o misiune de recrutare pe piata locala este de 12.000 de euro, dar poate ajunge si pana la 50.000 de euro, in functie de dificultatea si amploarea misiunii. Spre exemplu, un manager poate fi cautat la nivel mondial, si atunci costurile proiectului cresc", a declarat pentru ZF Dana Patrichi, managing partner al Alexander Hughes Romania.
Cu toate acestea, tarifele practicate de biroul local al companiei sunt cu mult sub cele din alte reprezentante europene ale Alexander Hughes. "In cadrul birourilor din Paris sau Londra, tarifele pot ajunge pana la 250.000 de euro pentru plasarea unui manager", explica Dana Patrichi.
Alexandre Hughes a plasat anul trecut 75 de manageri in total, atat la nivel local, cat si la nivel regional. Dintre acestia, 40 au fost recrutati si plasati in companii din Romania. Unele proiecte de recrutare dureaza destul de mult, multe dintre cele finalizate anul trecut fiind incepute inca din 2005. Potrivit Danei Patrichi, pana la sfarsitul acestui an vor fi recrutati aproximativ 100 de manageri.
Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 500.000 de euro si estimarile pentru acest an vizeaza atingerea unui volum de aproximativ 750.000 de euro, in crestere cu 50% fata de anul trecut. Avansul cifrei de afaceri are la baza cerintele pietei si presiunea care exista in acest moment pe piata resurselor umane. "Criza de manageri a existat dintotdeauna, pentru ca acesti oameni, prin definitie, se gasesc mai greu. In prezent, manageri buni se gasesc in numar tot mai limitat, si toata lumea se bate pe aceiasi oameni. In acelasi timp, si cerintele clientilor se repeta in mod inevitabil", spune managing partnerul Alexander Hughes.
Echipa din Romania a companiei are sase consultanti, la care se adauga echipa de suport, care cuprinde un nucleu de patru cercetatori. Cat priveste eventualele achizitii pe piata romaneasca, Dana Patrichi spune ca intr-un orizont de timp scurt, Alexander Hughes nu ia in considerare posibilitatea cumpararii unor firme locale.
In general, tarifele practicate de companiile locale de executive search reprezinta aproximativ 30% din salariul anual brut al managerului plasat. "Noi practicam ceea ce se numeste 'flat-fee', adica vom calcula tarifele in functie de dificultatea fiecarei misiuni de recrutare in parte", spune Patrichi, adaugand ca acest fapt ofera independenta si o mai mare flexibilitate in procesul de recrutare. "In acest fel, pot sa recomand candidatii cei mai buni si nu neaparat pe cei mai scumpi", explica ea.
Alexander Hughes are sediul central in Paris si 35 de birouri in 24 de tari europene, pentru care lucreaza aproximativ 200 de oameni.
Compania a intrat pe piata romaneasca in 1996 si ofera servicii de executive search pentru domenii ca industrie, tehnologie, FMCG, servicii profesionale, telecomunicatii, pharma, inginerie, constructii, media, servicii financiare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO