Companii

Alternativa concediului la schi: vacanţe "calde" de peste 700 de euro în Dubai sau Sharm el Sheikh

Alternativa concediului la schi: vacanţe "calde" de peste 700 de euro în Dubai sau Sharm el Sheikh

Autor: Mirabela Tiron

19.10.2010, 23:56 109

Destinaţiile calde ca Dubai sau Sharm el Sheikh reprezintă douădin atracţiile princi­pale pentru românii care aleg străină­tateade Revelion în defavoarea staţiunilor turistice din ţară şi amunţilor austrieci, potrivit opera­torilor din turism.

Cu preţuri ce încep de la aproape 700 de euro pentru o vacanţă de osăptămână, agenţiile de turism speră să vândă peste 300 de pachetepe fiecare destinaţie în perioada sărbătorilor de iarnă.
"Sunt oferte bune de Revelion în străinătate. Vreau să mergîmpreună cu soţia şi cei doi copii într-un sejur de o săptămână înDubai sau în Egipt. Caut o ofertă care să se încadreze în bugetulde 3.000 de euro pentru toată familia", a declarat Paul Mateoiu, 40de ani, proprietarul unei firme de consultanţă, care susţine căşi-a petrecut şi anul trecut vacanţa de Revelion înstrăinătate.
El a mai precizat că de cele mai multe ori îşi planifică singurvacanţa, fără a apela la agenţiile de turism.

Spre Dubai, cu o cursă charter
Cu toate acestea, în cazul în care va alege ca destinaţie desărbători Dubaiul, îşi va cumpăra sejurul de la o agenţie, pentrucă asigură transportul cu o cursă charter. Un sejur de o săptămânăla un hotel de trei stele din Dubai, spre care operatorii dinturism au introdus transportul cu zboruri charter, începe de la 680de euro şi depăşeşte 1.000 de euro cu cazare la un hotel de cincistele în perioada Revelionului. Începând cu data de 30 decembrie şipână pe 17 februarie sunt operate săptămânal curse charter cătreaceastă destinaţie, după cum precizează Mircea Vladu, proprietarulagenţiei de turism Prestige Tours, care adaugă că zborurile chartercătre această destinaţie sunt o premieră anul acesta.

100 de euro doar masa de Revelion
"Masa de Revelion la un hotel de cinci stele din Dubai costă în jurde 100 de euro. Turiştii plătesc mai puţin pentru o vacanţă înDubai dacă aleg să meargă acolo după Revelion. Preţurile sunt cupână la 300 de euro mai mici. Cu toate acestea până acum am vândut50 de pachete pentru Revelion în Dubai, interesul pentru aceastădestinaţie fiind mai mare decât mă aşteptam", a precizat MirceaVladu, prezent la târgul de turism Winter Holiday, care a avut locla Palatul Parlamentului în perioada 7-10 octombrie şi la care aufost peste 100 de expozanţi. Faţă de ediţia de primăvară, târgul deturism a atras 12.000 de vizitatori, cu 34% mai puţini, potrivitoficialilor Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism(ANAT).
"Pe lângă destinaţiile cunoscute precum staţiunile de schi dinAustria, Franţa, Eleveţia sau Bulgaria, românii au cerut vacanţe înEgipt, Turcia, Spania sau Emiratele Arabe Unite", a declarat TraianBădulescu, purtătorul de cuvânt al ANAT. Cel puţin 500 de eurotrebuie să scoată din buzunare românii care aleg să meargă într-ovacanţă de o săptămână într-o destinaţie europeană deRevelion.
Constantin Milcov, 52 de ani, inginer, spune că este interesat de ovacanţă de şapte zile într-un oraş european, fie Lisabona, fieViena, dar că nu va aloca mai mult de 500 de euro de persoanăpentru Revelion. "Căutăm o vacanţă în străinătate în perioada deRevelion, însă am observat că preţurile vacanţelor de Revelionvariază foarte mult de la o agenţie de turism la alta, de aceeatrebuie să analizăm cu atenţie ofertele".
Anul trecut aproape 35.000 de români şi-au cumpărat vacanţe înstrăinătate în perioada Crăciunului şi a Revelionului de laagenţiile de turism, iar peste 60.000 au ales destinaţiile interne,potrivit oficialilor Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism(ANAT).

Revelionul în Poiana Braşov sau Bran, de la 500 deeuro
Nici românii care aleg să meargă de Revelion în staţiuni precumPoiana Braşov sau Bran nu vor plăti cu mult mai puţin de 500 deeuro.
Astfel că un sejur de cinci nopţi la hotelul de trei stele Wolf dinBran costă aproape 500 de euro, potrivit datelor de la agenţia deturism Eximtur. Mai mult, la hotelul de patru stele Alpin dinPoiana Braşov, un sejur de patru nopţi costă 593 de euro."Majoritatea românilor care îşi caută o vacanţă în ţara în perioadasărbătorii de Revelion aleg zonele montane", a declarat NoemiHagan, asistent manager al agenţiei de turism Eximtur, specializatăpe pachete de vacanţă vândute în ţară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO