Companii

Altex a vandut de 10 mil. euro in martie

08.04.2004, 00:00 25



Distribuitorul de electrocasnice Altex a anuntat vanzari de 10 milioane euro in luna martie, explicatia principala fiind, potrivit oficialilor, lansarea impreuna cu Banca Comerciala Romana a unui sistem de creditare pe 5 ani si a ofertei de Paste, dublate de disponibilitatea produselor in magazine.



Astfel, dupa caderea dramatica a vanzarilor din luna februarie a acestui an, retelele de magazine electronice si electrocasnice au inceput sa rasufle din nou usurate, vanzarile incepand sa revina la un nivel comparabil cu valorile inregistrate anul trecut.



"O parte din rezultatele lunii martie se datoreaza si evolutiei Media Galaxy, care a intrecut asteptarile noastre, depasind 1 milion Euro in vanzari in prima luna de la deschidere", afirma Dan Ostahie, presedinte al retelei Altex.



Potrivit acestuia, rezultatele inregistrate de Altex in luna martie demonstreaza faptul ca piata si-a revenit si urmeaza o tendinta de crestere, dupa o initiala inhibare la inceputul anului datorata intrarii in vigoare a normelor de creditare BNR.



"Anticipam ca piata de electronice si electrocasnice va creste cu 10-15% anul acesta, un motor important in aceasta crestere reprezentandu-l in continuare accesibilitatea cumparatorilor la sisteme de creditare care le permit acestora sa isi achizitioneze produsele necesare confortului vietii", mai adauga Ostahie.



Principalii concurenti ai Altex sunt retele locale specializate precum Flanco, Domo sau Cosmo, dar si retele internationale precum Metro, Selgros, Carrefour sau Cora.



In prezent, numarul de magazine al retelei Altex depaseste 120, valoarea dubla comparativ cu cea inregistrata la inceputul anului 2003, aceasta fiind si una din explicatiile pentru cresterea anul trecut a cifrei de afaceri a companiei la 115 milioane de euro, fata de aproape 40 de milioane euro in urma cu un an.



Grupul de firme Altex include, pe langa reteaua de magazine Altex si companii precum 8TIM (care desfasoara activitatid e transport intern si international) si Italromtex (care desfasoara activitati de distributie en-gros de produse electronice si electrocasnice).
ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO