Companii

Ambient Sibiu şi Hornbach au vândut mai mult anul trecut

Ambient Sibiu şi Hornbach au vândut mai mult anul trecut

Foto: Shutterstock

Autor: Cristi Moga

04.06.2012, 00:08 651

Companiile Ambient din Sibiu şi Hornbach din Germania - doi jucă­tori din top 10 pe piaţa de bricolaj şi distribuţie de materiale de construcţii - au înregistrat vânzări în creştere pe parcursul anului trecut, confirmând evoluţia pozitivă a pieţei anunţată şi de companii precum Dedeman, Bricostore sau BauMax.

Ambient a înregistrat venituri de 135 mil. euro anul trecut, în creştere cu peste 25%, în timp ce rulajul Horn­bach s-a ridicat la circa 75-80 mil. euro, potrivit estimărilor ZF, faţă de un rezultat de 71 mil. euro în 2010.

"Pentru noi a fost un an mai bun. (...) Au fost ani extrem de duri în România. Anul trecut în toamnă s-a sim­ţit o ameliorare, ianuarie-februarie în acest an au fost nefavorabile din cauza vremii, dar în primul trimestru financiar - martie-mai - rezultatele au fost pozitive, astfel că vom termina pe plus", a spus pentru ZF Mugurel-Horia Rusu, directorul general al Horn­bach România.

Compania deţine patru magazine în România şi va finaliza în vara acestui an o inves­ti­ţie de 30 mil. euro la Timişoara, unde va fi deschisă cea de-a cincea unitate.
Citiţi mai multe detalii pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO