ZF 24

Ambiţia fondurilor de investiţii în 2014: să adauge cel puţin o achiziţie nouă în portofoliu

Ambiţia fondurilor de investiţii în 2014: să adauge...

Autor: Ioana David

08.01.2014, 00:08 499

Anul 2014 va fi dinamic pentru fondurile de investiţii cu o prezenţă veche pe piaţa din România, în timp ce altele s-ar putea retrage după ce şi-au consumat alocările pentru această zonă, sunt de părere managerii chestionaţi de Ziarul Financiar.

Cu toate că nu vor fi atinse rezultatele pe care fondurile le-au obţinut înainte de criză, acestea ar putea da un prim semnal de reluare a proiectelor în condiţiile în care în ultimii ani nivelul investiţional a scăzut per­ma­nent, astfel că a atins un nivel minim de 27 mil. euro în 2012. Cele mai recente estimări arată că nici 2013 nu a arătat mai bine.

„Mă aştept ca acele trei - patru fon­duri cu experienţă îndelungată în Ro­mâ­nia să fie mai active iar unele să se retragă sau să-şi fi con­sumat alocarea pentru România“, spune Cornel Ma­rian, managing director al Oresa Ventures România, firmă de investiţii suedeză activă în România de 17 ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO