Companii

Americanii de la KKR s-au retras din cursa pentru reţeaua Profi. În joc mai sunt trei fonduri de investiţii

Americanii de la KKR s-au retras din cursa pentru...

Autor: Cristina Roşca

08.11.2016, 00:04 1155

Fondul american de private equity KKR, un gigant cu investiţii în real estate, energie sau infrastructură, s-a retras din cursa pentru operaţiunile locale ale Profi, retailer deţinut de un alt fond de investiţii, Enterprise Investors din Polonia, potrivit surselor ZF.

KKR, care are sub management active de 131 mld. dolari, a depus o ofertă neangajantă pentru lanţul de supermarketuri şi era unul dintre cele patru nume rămase în joc, alături de alte trei fonduri de investiţii – Mid Europa, Pamplona Capital şi BcPartners, potrivit surselor ZF. De altfel, KKR a purtat discuţii să intre împreună cu Mid Europa la ofertele angajante, ce trebuie depuse până la jumătatea acestei luni. Totuşi, între timp, americanii s-au retras din cursă.

Aceasta a fost prima dată când KKR s-a arătat interesat de un activ cu prezenţă doar de piaţa locală. Până acum americanii s-au înscris în cursă pentru active regionale, cu prezenţă şi în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO