Companii

Amonil Slobozia va concedia 28% din angajati

13.07.2006, 19:32 21

Amonil Slobozia, companie producatoare de ingrasaminte chimice, va concedia 231 de angajati, conform unei hotarari a Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor.
In cadrul AGA care a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute a fost aprobata o noua structura organizatorica si o noua organigrama, care prevede existenta a 650 de posturi, fata de 831 cate sunt in acest moment.
Noua structura organizatorica va fi valabila incepand cu 1 septembrie, iar concedierea colectiva va fi inceputa la 11 august. Numarul mediu de angajati la sfarsitul anului trecut a fost de 943, iar la sfarsitul primului trimestru al acestui an a ajuns la 884 de angajati.
"Vor fi desfiintate anumite birouri din cadrul companiei. Asta presupune si mai putini angajati pe posturi de conducere", a spus Victor Dobrescu, presedintele Consiliului de Administratie. Totodata, actionarii au hotarat si modificarea programului de lucru al angajatilor de la cinci ture la patru ture.
Noua strategie de functionare a companiei producatoare de ingrasaminte chimice cu azot prevede marirea cantitatilor livrate pe piata interna, in conditiile in care o mare parte din productia Amonil era pentru export. Amonil are in vedere si externalizarea activitatii departamentelor de Transporturi si Atelier Mecanic pentru eficientizarea activitatii.
"E mai ieftin sa angajezi o firma specializata. Noi am externalizat anul trecut si Departamentul de Paza si Protectie dupa aceleasi considerente", spune Dobrescu.
Totodata, AGA a aprobat un credit de aproximativ 3 mil. euro (pana la 4 mil. $) pentru finantarea activitatii curente. Pe primul trimestru, compania a avut o cifra de afaceri neta de 20,2 mil. euro si o pierdere de 0,2 mil. euro. Principalii actionari Amonil sunt Romferchim si Eurotrafing Chemicals, care detin fiecare cate 28% din titluri. Capitalizarea companiei este de 18,5 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO