Companii

ANALIZĂ ZF. Industria vinurilor devine tot mai profitabilă: patru din cei mai mari cinci producători de vinuri şi-au majorat profiturile în 2018

ANALIZĂ ZF. Industria vinurilor devine tot mai...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

12.07.2019, 19:06 618

Cel mai mare profit l-a înregistrat în 2018 compania Cramele Recaş, cu un câştig de peste 42 mil. lei. Top cinci producători de vinuri au cumulat profituri de 86 mil. lei, mai mari cu 22% faţă de anul precedent.

Patru din primii cinci producători de vinuri au raportat în 2018 profituri mai mari într-unul dintre cei mai buni ani pentru producţia locală de vinuri, arată o analiză făcută de ZF pe baza datelor din catalogul ZF Cei mai mari jucători din economie 2019.

Cel mai mare profit a fost înregistrat de Cramele Recaş, care în 2018 a depăşit ca afaceri Jidvei şi a devenit cea mai mare companie din sector.

Cramele Recaş a raportat un profit net de 42 de milioane de lei, adică o marjă de peste 23%, conform calculelor ZF.

Pe locul doi în topul profitului, dar şi al cifrei de afaceri se află compania Jidvei, controlată de familia Necşulescu. Jidvei a raportat un profit net de 21,3 milioane de lei, adică o marjă de 12%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO