Companii

Anastasiu: Autocarele sunt permanent in curse, nu a trebuit sa le inapoiem firmelor de leasing

Anastasiu: Autocarele sunt permanent in curse, nu a trebuit sa le inapoiem firmelor de leasing
22.11.2009, 23:10 124

Compania de transport rutier de persoane din cadrul grupuluiEurolines, controlat de Dragos Anastasiu, a transportat 73.100 depasageri in primele noua luni ale anului, mai putin cu aproape 15%fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"Operam pe rute internationale cu 33 de autocare proprii, iar incolaborare cu inca 20 de autocare ale partenerilor. In flotacompaniei sunt 20 de masini luate in leasing pe care nu le-aminapoiat firmelor de leasing, deoarece sunt permanent in curse peintreg, teritoriul european", a declarat Dragos Anastasiu.

Grupul Eurolines a finalizat primele noua luni ale anului cu ocifra de afaceri de 50 de milioane de lei (11,6 mil. euro), inscadere cu 20% fata de aceeasi perioada a anului anterior, dupa cumapreciaza proprietarul. In grupul Eurolines lucreaza in prezent 330de angajati.

"Am ales sa comasam anumite posturi care nu isi mai gaseau loculin organigrama actuala, iar sarcinile specifice au fostredistribuite catre angajatii care aveau mai putineresponsabilitati."

Anastasiu nu a precizat insa daca aceasta comasare a implicat inprima etapa si disponibilizari.

Eurolines este unul dintre cei mai importanti jucatori de pepiata transportului rutier de persoane, pe care mai activeaza siAtlassib International, controlata de omul de afaceri IlieCarabulea.

Introducerea de catre companiile traditionale de bilete de avioncu preturi mult mai mici fata de anii trecuti, alaturi de oferteleoperatorilor low-cost a venit in detrimentul transportului cuautocarul, o piata care s-a contractat pe fondul intensificariiconcurentei si a crizei economice actuale.

In acest context, categoria de pasageri pe care transportatoriirutieri se pot baza in continuare ramane cea a persoanelor care setem de calatoria cu avionul si a celor care au multe bagaje.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO