Companii

ANAT estimează că numărul de turişti de pe litoral va creşte cu 5%

ANAT estimează că numărul de turişti de pe litoral va creşte cu 5%

Foto Ovidiu MicsiK

Autor: Liviu Iancu

02.08.2011, 00:00 259

Numărul de turişti care îşi vor petrece vacanţele pe litoral înaceastă vară va creşte cu circa 5% comparativ cu anul trecut, cândau fost înregistraţi aproximativ 1,3 milioane de turişti, gradul deocupare depăşind în prezent 90%, a declarat Corina Martin,preşedintele ANAT.

"În acest moment, gradul mediu de ocupare pe litoral este între90% şi 95% în cursul săptămânii şi de 100% în week-end-uri şireprezintă vârful înregistrat pe întregul sezon. Acest grad bun deocupare se datorează tarifelor avantajoase oferite de programelespeciale şi vremii excelente", a spus Corina Martin, preşedinteleAsociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) şi preşedinte alAsociaţiei Litoral-Delta Dunării. Mamaia este staţiunea cu cel maimare grad de ocupare, urmată de Eforie Nord şi Jupiter, la polulopus situându-se Eforie Sud.

"Începând cu 15 august tarifele scad pentru că începe seria adoua a programului «Zile gratuite de vacanţă» şi apoi, de la 1septembrie , «Litoralul pentru toţi»", a spus Corina Martin, care aadăugat că 80% dintre turiştii care îşi fac vacanţa pe Litoral mergprin intermediul agenţiilor de turism, unde preţurile sunt mai micifaţă de cele practicate la recepţiile hotelurilor.

Ea a anunţat că tarifele pe litoral nu vor creşte la agenţiiîncepând cu 1 august, ci vor rămâne la nivelul stabilit la 15iulie, când a început perioada considerată vârf de sezon. În acestcontext, deşi la începutul sezonului anunţa scăderi de 20% pelitoral, ANAT estimează că la finalul sezonului va fi înregistratăo creştere de 5% faţă de 2010. Anul trecut şi-au petrecut vacanţape litoral circa 1,3 milioane de turişti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO