Companii

Angajatii Interagro scapa de concediere

10.03.2008, 19:16 14

Ioan Niculae, administratorul companiei Interagro, a anuntat ca a renuntat la disponibilizarea celor circa 6.000 de angajati care lucreaza la combinatele de ingrasaminte chimice pe care le controleaza, dupa ce Guvernul a aprobat majorarea subventiei acordate combinatelor chimice la achizitia de gaze naturale.
"Aprobarea majorarii acestui discount pentru gazele romanesti compenseaza pierderile provocate de marirea pretului la gazele naturale. In felul acesta vom continua productia de ingrasaminte chimice, chiar daca mergem la limita profitabilitatii, cu un profit de 3%-4%", a declarat Niculae pentru ZF.
Guvernul a aprobat saptamana trecuta, la solicitarea Ministerului Economiei si Finantelor, majorarea plafonului subventiei acordate combinatelor chimice, de la 17 $ /1.000 de metri cubi de gaze la 40 $/1.000 de metri cubi. Majorarea subventiei este valabila pentru urmatoarele sase luni.
Niculae spune ca pana la gasirea unei solutii pe termen lung va accepta sa produca in aceste conditii, chiar daca pentru luna iunie este anuntata o alta scumpire a pretului pentru gazele naturale din import de la 370 de dolari/ 1.000 de metri cubi la 420 de dolari/1.000 de metri cubi.
"Am pierdut foarte multi bani de la inceputul anului ca urmare a scumpirii gazelor, dar si a sistarii productiei la combinatele noastre. Oprirea unei singure fabrici pentru un singur minut inseamna o pierdere de 70 mil. euro. Sunt bani pe care nu avem cum sa-i recuperam, pierderile urmand sa fie suportate de fiecare companie in parte din bugetele proprii", mai spune Niculae. Omul de afaceri a anuntat la inceputul lunii februarie ca va opri activitatea la combinatele de ingrasaminte chimice, din cauza scumpirii gazelor, urmand ca circa 6.000 de angajati sa fie disponibilizati, de la 1 martie. "S-a realizat un protocol cu sindicatele prin care am anulat disponibilizarea personalului. Pana in august, cel putin, nu vor mai fi probleme din acest punct de vedere", a mai spus Niculae.
Printre combinatele de ingrasaminte chimice pe care le controleaza Niculae se numara Sofert Bacau, Azochim Savinesti si Donawchem Turnu Magurele. Omul de afaceri a preluat la finele anului trecut si Nitramonia Fagaras, aflata in prezent in restructurare. Totodata, Niculae detine si combinatul chimic Viromet Victoria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO