Companii

Angajaţii unei fabrici Mobexpert, în grevă

Autor: Ioana David

07.02.2011, 23:41 81

Peste 100 de angajaţi ai fabricii de mobilă Ilefor din TârguMureş, parte a grupului Mobexpert, s-au aflat ieri în a doua zi degrevă şi au cerut drepturile salariale restante şi implementareaunei noi grile salariale, mai mare, negociată de la 1 ianuarie.

Aceasta este a doua grevă din ultimele şase luni cu ecou înmediul de business românesc după ce în noiembrie angajaţiicompaniei producătoare de motoare electrice Ana Imep din Piteşti,controlată de George Copos, s-au aflat mai multe zile în grevă princare au cerut majorări salariale.

Ambele situaţii au scos la iveală salariile din companii, careîn cazul Ana Imep, spre exemplu, au ajuns la 1.800 de lei (dupămajorarea salarială de 8% negociată). Pe de altă parte, salariileangajaţilor implicaţi direct în producţia Ilefor ar putea ajunge la1.100 - 1.300 de lei, în creştere cu 30% la fabrica de mobilăIlefor. Nu este clar însă dacă aceste salarii sunt brute sau nete.

Potrivit Mediafax, conducerea Ilefor a acordat bonurile de masărestante şi a promis că va plăti restanţele salariale de 5% dintr-olună şi 25% din alta.

Angajaţii de la Ilefor solicită şi demisia directorului economicşi a celui de resurse umane şi juridic. "În cursul zilei de astăzi(luni - n.r.) cred că vom distribui şi restanţa la platasalariilor. Încercăm în cursul zilei de astăzi să rezolvăm", a spusIoan Gherasim, directorul Ilefor, citat de Mediafax. El a mai spuscă a plătit salariile cu întârziere deoarece comenzile au fostpuţine în această perioadă de criză, mai ales pe fondul pierderiiunor contracte la export, în condiţiile în care concurenţa chinezăa oferit chiar şi preţuri de dumping.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO