Companii

Angst: plus patru magazine, plus 30% incasari

28.01.2005, 00:00 18

Producatorul de mezeluri Angst Ro a realizat in 2004 o cifra de afaceri de 30 milioane de euro, in crestere cu 30% fata de 2003. "Am crescut pentru ca ne-am extins reteaua de magazine cu inca patru noi unitati", spune Stefan Padure, directorul de vanzari al Angst. Compania opereaza o retea de 21 de magazine in Bucuresti sI intentioneaza sa deschida alte 10 noi magazine in Capitala sI primul din Sinaia.
 "Valoarea investitiei pentru noile magazine difera in functie de locatie, marimea spatiului si alti factori. In ceea ce priveste iesirea din Bucuresti, nu s-a luat inca o decizie in cadrul companiei, dar vom deschide sigur in acest an un magazin la Sinaia", spune Padure.
Angst Ro beneficiaza de un program de finantare Sapard in valoare de 1,5 milioane de euro pentru modernizare facilitatilor de productie sI alinierea acestora la standardele UE. Cele doua facilitatI de productie ale companiei sunt amplasate la Buftea si Sinaia. Anul trecut, compania s-a lansat si pe piata de lactate, in urma unor investitii realizate in parteneriat cu firme din tara si asociati din strainatate, de peste 2,5 milioane de euro, prin carea a preluat doua fabrici de lactate din judetul Teleorman.
Firma poarta numele principalului actionar elvetian, Urs Angst, descendent al familiei care a fondat compania Metzgerei Angst AG, cu sediul la Zurich.
Principalii concurenti ai Angst sunt Cris-Tim, Aldis Calarasi, Principal Construct, Tabco-Campofrio si Kosarom Pascani. Piata preparatelor sI semipreparatelor din carne s-a ridicat anul trecut la circa 300 de milioane de euro. Piata este foarte fragmentata, fiind impartita intre aproape 2.500 de jucatori.
stelian.negrea@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO