Companii

Antares: Vanzarile de scaune cresc

29.11.2004, 00:00 18

Compania Antares Romania, unul dintre cei mai mari producatori de scaune de pe piata interna, estimeaza pentru acest an vanzari de aproape 4 mil. euro, in crestere cu 33% fata de anul trecut.
La sfarsitul lunii septembrie, producatorul clujean inregistra vanzari de 2,4 mil. euro, iar lunile octombrie si noiembrie au adus incasari de peste 750.000 de euro.
"Am bugetat anul 2004 cu o cifra de afaceri de aproximativ 3,4 mil. euro, dar la sfarsitul anului vom fi peste buget cu cel putin 15%. Pe piata scaunelor, perioada de varf abia a inceput, iar in decembrie vanzarile explodeaza", a spus Marius Paul, director economic Antares.
In 2003, compania clujeana a vandut 152.000 de scaune obtinand o cifra de afaceri de 3 mil. euro, de unde reiese un pret
La sfarsitul acestei saptamani, Antares Romania va deschide in Bucuresti, in cadrul centrului Homme&Design, primul punct de lucru care vizeaza piata scaunelor de lux.
"Suntem cunoscuti ca un producator ce comercializeaza scaune de birou de clasa medie. Vrem sa ne pastram aceasta piata, dar vrem sa patrundem si in domeniul scaunelor de clasa inalta, cu preturi cuprinse intre 300 si 900 de euro", a declarat LaczkA3 Csaba, director general Antares.
Compania clujeana are o capacitate de productie de 1.200 de scaune pe zi, iar portofoliul de produse beneficiaza in fiecare an de cel putin 10 noi repere. Antares Romania produce si comercializeaza scaune fixe de conferinta, scaune ergonomice de birou si fotolii manageriale. Aproximativ 8% din productia firmei este destinata exclusiv pietei din Bulgaria.
Compania Antares Romania, infiintata in 1998 la Cluj-Napoca, a ajuns de la 25 de angajati in anul 2000, la 65 in prezent. Pachetul majoritar de actiuni (90%) este detinut de Antares Group, iar 10% ii apartin lui LaczkA3 Csaba, care este si directorul general al societatii clujene. Antares Group are reprezentanta in Cehia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria si Romania. Centrul de productie de la Cluj realizeaza in prezent intre 20 si 22% din productia totala a grupului, situandu-se pe locul doi ca productivitate intre firmele membre.
transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO