Companii

Antibiotice a exportat medicamente de 6,7 mil. $

14.06.2010, 23:37 40

Antibiotice Iaşi, unul dintre principalii producători demedicamente de pe piaţa locală, a înregistrat în primele cinci luniale acestui an vânzări de 6,7 mil. dolari la export, în creştere cu18% comparativ cu perioada similară a anului 2009.

De ieri, compania a început şi livrările de Ampicilină cătreSUA, în condiţiile în care în decembrie 2009 a primit autorizaţiiledin partea organismului de reglementare. "Acest contract are ovaloare de 4 mil. $ pe an şi a fost încheiat pe o perioadă iniţialăde cinci ani" , a spus Mihai Stoian, manager export alAntibiotice.

Producătorul are în vedere să livreze şi alte medicamente, careacum sunt în faza de înregistrare şi care ar putea genera o cifrăde afaceri anuală de circa 15 mil. dolari. Înregistrărileproduselor ar putea să fie finalizate în următorii doi ani.

Compania estimează pentru acest an venituri totale de 248 mil.lei (60 mil. euro), în creştere cu 12% faţă de anul trecut, cândveniturile companiei s-au contractat cu 4%. În 2009 exporturile augenerat 18,5% din venituri, dar compania are ca target ca înurmătorii trei ani să ajungă la 25% "pentru a reduce gradul dedependenţă de piaţa internă". Reprezentanţii companiei au explicataceastă strategie prin faptul că la export facturile se încaseazăla 60-90 de zile, în timp ce pe piaţa internă la 300 de zile.Pentru perioada următoare compania are în vedere şi intrarea pe noipieţe din Europa, Federaţia Rusă, zonele foste CSI şi AmericaLatină.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO