Companii

Antibiotice Iaşi caută investitori pentru a ridica două fabrici de 40 de milioane de euro

Ioan Nani, directorul general al Antibiotice

Ioan Nani, directorul general al Antibiotice

Autor: Radu Bostan, Ştefan Stan

28.05.2015, 00:07 2788

Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi (simbol bursier ATB), controlat de stat prin intermediul Ministerului Sănătăţii, doreşte să mai construiască două linii de producţie, printr-o investiţie totală de 40 milioane de euro care ar putea fi susţinută prin atragerea în acţionariat a unui investitor strategic.

Compania îşi propune să extindă capacitatea de producţie de medicamente injectabile, în special cefalosporine, substanţe folosite în tratamentul anumitor infecţii bacteriene şi care ocupă una dintre primele poziţii în topul consumului local de antibiotice. Firma ieşeană este liderul pieţei pe aceste produse, însă ele sunt fabricate pe linii închiriate de la terţi.

„Planul nostru este să ajungem peste cinci ani la afaceri de 470 milioane de lei. Pentru asta avem nevoie ca acţionarii să lase dividendele pentru a fi reinvestite. O companie nu se poate capitaliza decât cu ajutorul ac­ţionarilor şi prin piaţa de capital, unde suntem doar cu 47% din acţiuni“, a spus Ioan Nani, directorul general al Antibiotice, la emisiunea ZF Live.

Anul trecut, Anti­biotice a avut vânzări de 320 de milioane de lei şi un profit de 31 milioane de lei. Statul de­ţine 53% din acţiunile companiei, care are o capitalizare bursieră de 391 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO