Companii

ANTREPRENORI LOCALI. Businessul Pîinea de Casă, care are 32 de magazine în Târgu-Mureş, vrea să se extindă în afara oraşului, după deschiderea unei noi fabrici

ANTREPRENORI LOCALI. Businessul Pîinea de Casă, care...

Autor: Florentina Niţu

17.02.2022, 16:20 456

♦ „Acum lucrăm la 25% din capacitate, dar vrem să ne extindem în afara oraşului pentru a ajunge la 80% din capacitate.“

Compania Pîinea de Casă din judeţul Mureş a finalizat investiţia de 4 milioane de euro într-o nouă fabrică de pâine, ridicată în localitatea Sângeorgiu de Mureş, situată la 6 kilometri distanţă de Târgu-Mureş, potrivit lui Béla Kovács, administratorul businessului, aflat la a patra generaţie de brutari din familie. Ca urmare a investiţiei, el plănuieşte şi extinderea businessului în întreaga ţară.

„N-a fost deloc uşor să terminăm fabrica anul trecut, pentru că toate preţurile au crescut şi, în plus, constructorul nu a fost mulţumit că era un proiect cu finanţare europeană şi aveam contractul semnat pentru o anumită valoare. De când am început, simţim scumpirea gazului şi curentului, preţurile fiind de trei ori mai mari decât acum un an“, spune Béla Kovács.

Investiţia de 4 milioane de euro a fost susţinută 50% din fonduri europene şi 50% din fonduri proprii. Noua unitate de producţie are o capacitate de 10 tone de pâine/zi, iar prima unitate de producţie a companiei are o capacitate de 4 tone de pâine/zi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO