Companii

Antreprenori locali. Producătorul de vopsele Sarcom: Anul 2020 a fost bun, deşi atipic. Vârful de vânzări s-a mutat în lunile mai şi iunie

Marinică Potop, director şi acţionar la Sarcom

Marinică Potop, director şi acţionar la Sarcom

Autor: Alina-Elena Vasiliu

22.01.2021, 00:07 323

Producătorul de lacuri şi vop­sele Sarcom Vâlcea, deţinut de fraţii Aurel şi Marinică Potop, are bu­getate investiţii de 300.000 de euro în 2021, după un an 2020 despre care ac­ţionarii spun că a fost bun, deşi atipic.

„Pentru 2021, vom continua inves­ti­ţiile în terminarea noii secţii de di­luanţi, im­plementarea unui sistem Se­nior ERP (en­ter­prise resource plan­ning - engl.), moder­ni­zarea şi automa­tizarea am­­balării şi a procesului de producţie“, spune Marinică Potop, di­rector şi acţionar la Sarcom.

Anul trecut vânzările au crescut cu 16% faţă de 2019, când compania a avut o cifră de afaceri de 48,5 milioane de lei.

„Anul 2020 a fost un an bun, chiar dacă a fost ati­pic. Vârful de vânzări s-a mutat în lunile mai şi iunie şi a scăzut în lunile iulie şi august. De asemenea, creş­terea dinaintea săr­bă­torii de Paşti nu a mai avut loc. Foarte multe schimbări nu au fost (pentru compania noastră în ultimul an - n. red.). Cele mai importante se referă la apariţia con­ferinţelor online şi creş­te­rea cos­turilor sanitare, cu preve­nirea infec­tă­rii“, mai spune Marinică Potop.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO